Alla inlägg den 16 april 2011

Av valter raaske - 16 april 2011 12:24

Onsdag den 13 aprilIdag är det fint väder men kallare än vi är vana vid, det känns att det kommit en Bora, på bergen ovanför oss ligger det snö.


 Vi fick höra att på bergen i Makarska, där vi var innan , var det -4 grader i natt. Burr, ja på väderlekstjänsten sa man att regnet kommer som snö på höjder över 900 meter över havet. Så det är det vi ser på bergen. Ser faktiskt ganska kul ut vi går sommarklädda och kollar på berget som har snö på toppen.


Vi åker till Mercator för att köpa jordgubbar , men icke, dom hade tagit slut….. NU MÅSTE VI TÄNKA OM…. Jag fick ihop det, det blev ett bättre vin och lite påskpynt. Hem och göra i ordning presenten och fixa lite inför avresan.


Vi åker i morgon till Biograd det är 12 mil norrut. På em. är vi bjudna på fika hos Ilda och Ante .


Vi går dit och får en ungsbakad kaka, den kan enklast beskrivas som crepes men med godsaker i. Det var gott och framförallt annorlunda.


Sen skall vi leta efter "försvunna" kort i deras dator. Vi letar på flera sätt men med noll i resultat.Vi har lagt lite kort från våra gemensamma träffar på en sticka och för över dom till deras datorn.


Dom fick påskpresenten och Ante tog fram en karta för att visa vilket område vinet kom ifrån, det är en spets längst upp i landet som gränsar Serbien. Vin därifrån är berömt för sin kvalitet, det var kul att få veta. Han berättade också att bönderna där har sitt vin lagrat i bergsgrottor. Under kriget fick befolkningen överge sina byar och "vinkällare" då det var strider i gränstrakter. Hör och häpna efter kriget var allt vin kvar och ingen vingrotta var plundrad.


Vi har flera timmars trevlig samvaro som vi avslutar med att gå ut och äta en pizza, den var god.

 När vi sen vandrar mot campingplatsen blir det dags att skiljas och kramas…. Vi kommer att sakna varandra, vi har funnit nya vänner i Ilda och Ante. Dom åker till Sverige och blir där i maj månad ut. Får se om vi träffas då annars ses vi i oktober.


Inget kortspel det är nedlagt sen den 10 april, men väntas upptas igen i Biograd.

Presentation

Fråga mig

44 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill Ni ha på Bloggen?
 Mer text
 Mer bilder
 mer detaljer
 mindre detaljer
 fler länkar
 mindre länkar
 inlägg varje dag
 inlägg varje vecka
 inlägg varje månad
 mindre bilder
 mindre text

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards