Direktlänk till inlägg 12 december 2010

LUCIA det kom en Lucia ......

Av valter raaske - 12 december 2010 21:52

I mörka natten såg vi en stor stjärna på himlen den lyste klar och natten blev ljus och fram steg två varelse fram det var LUCIA med sin stjärngosse. Om ni inte tror oss så har vi bild bevis, se nedan


   

  



  

 
 
Ingen bild

Johanna

13 december 2010 06:28

Vilken fin Lucia & Stjärngosse :) Hoppas ni har det bra? Här hemma är det vinter , usch :( Ha det bra&sköt om er. Kram

valter raaske

13 december 2010 12:51

Tack, det skall vi göra, kul att höra från dig ,om du går upp till farfar någon dag kan du skvallra lite vad som står i våran blogg, jag ringer honom en gång i veckan men det blir ett kort samtal, det kostar 13 kr min att ringa. Han tycker alltid att det är kul att höra lite mer hur vi har det.
Hälsa Pappa och Mamma och dina syskon... Lucia på dig.
Hälsningar och kramar
Faster och Farbror ,Påvens bror som är stjärngosse hälsar också.

 
Ingen bild

Ulrika

13 december 2010 09:08

Jag har tyvärr inget svar än på gåtan men jag kan nästan svära på att det är påven på bilden längst ner? =)

valter raaske

13 december 2010 12:47

Nej det är fel det är hans bror,Nickodemus den 7:e. Talade med Fredrik i dag han berättade att det är meterhöga snövallar och kallt. Du kan hälsa barnen att han blev jätteglad och fick tårar i ögonen när Alex bjöd in honom till julfirande.
Hoppas att det är bra med dig och att ni kan samsas när du får en ny hyresgäst. Kolla med sparbanken vad du skall ta betalt... Det är alltid en kamp mellan att vara snäll och att ta betalt av sina barn." blir för jobbigt får han väl smöra med mormor och bli källargubbe"
Vi hörs... Lucian var hon ok.
Hälsningar
Alf o Veronica

 
Ingen bild

Ulrika

13 december 2010 13:28

Lucian var absolut ok =) Blev förvånad att ni träffat påvens bror bara! Ja, massor med snö och pendlar mellan -2 och -20! Allt bra. Vi får hoppas att Alex får en inkomst någonstans ifrån så han KAN betala... Nu är det dags att fortsätta jobba för oss som inte är pensionärer i Kroatien =)

valter raaske

14 december 2010 11:00

Här pendlar det mellan +2och +20 grader. I nastt har det blåst nordligt och i morse var det 2 grader. I går satt vi på ett utefik och solade, så det svänger här också. Gratta Alex så här lite i efterhand.
Vi hörs Stressa lagom i julstöket.

 
Ingen bild

Birgitta och Björn

13 december 2010 22:07

Hallo! Vilken tjusig lucia och en fantastisk fin sjtärngosse, så fina har vi inte i Sverige. Kul med er humor. Idag har vi varit på avslutningsfest med vår bowling, det blev fika med räkmackor. Jag har pratat med Lasse och Birgitta idag. De ville att jag skulle förmedla hjärliga julhälsningar till er båda. Vi hörs snart igen. Kram till er båda från oss båda.

valter raaske

14 december 2010 10:57

Tack, Lucian var äkta men stjärngossen är påvens bror Nikodemus den 7:e. Hade Lasse och Birgitta sett lappen att vi var där och skulle hälsa på, när vi åkte iväg men dom var inte hemma. Hälsa tillbaka till dem.
Vi hörs och väntar på ditt julkort på mailen.

 
Ingen bild

Johanna

13 december 2010 22:28

Klart jag hälsar till Farfar :) Var där uppe i Lördags en sväng med Johana&Angelica&Farfar berättade att ni ringt :) Alla hälsar tillbaka till er :) Kram

valter raaske

14 december 2010 10:52

Tack det värmer, behövs i dag för det har blåst nordlig vind hela natten så det var bara 2 grader här i morse. Vi är lite bortskämnd, satt på ett utefik i går och solade.
Vi hörs

 
Ingen bild

Johanna

13 december 2010 22:33

Har gnuggat mina geniknölar och kommer inte på svaret på gåtan , men det borde vara ( enligt mig )... Att barnet vill ha ögat i hjärtat så man kan se all kärlek :)

valter raaske

14 december 2010 10:50

Ditt svar var ett genisvar men det var inte vad barnet ville ha sitt öga, kolla på måndag så kommer svaret.
Kram

 
eva.jons@telia.com

eva.jons@telia.com

26 december 2010 18:47

God fortsättning på julen och tack för julkortet som man kunde dofta på. Här har vi en välsingat vit jul men jag hör till den skaran som gillar snön och lite köldgrader som biter i kinderna. Härligt, bara man inte behöver ut och åka bil nägra längre resor. I dag har Björn och jag varit ute på en skidtur i stilla snöfall. Skönt efter all man stoppat i sig både på julafton och juldagen. Sen blev det glögg vid brasan när vi kom tillbaka efter vår skidfärd.
Ha en fortsatt skön Kroatien vistelse. Kul med alla bilder på lucior och tomtar ;-).

Hälsningar från Eva-Lena och Björn

http://www.rask.bloggplatsen.se

valter raaske

26 december 2010 19:21

Trevligt att höra av Er och att Ni trivs och utnyttjar vintervädret. Vi får mest negativa kommentarer om kallt,snö, tåg som står still... Vi saknar inte vintern ännu men vi har sett sköna vinterbilder från Slovenien och inlandet av Kroatien där är det full rull i backarna. Se helskönt ut. Kul att Ni följer bloggen vi försöker att ge en bild vad vi upplever av landet och dess flertusenåriga kultur och sköna klimat.
I april börjar Ryanair flyga på Zadar och då är vi där i faggorna. Välkomna! hela matgänget ,tala om för oss hur många Ni blir så letar vi boende. Alf säger, om det var hans gäng så hade hans gäng tagit med fruarna, så killarna är välkoma så kan Alf laga lite mat tillsammans med dom och fixa lite utflykter för gubbarna så får Vi får tjejsnacka själva.
Hälsningar
Veronica

Alf hälsar

 
evajons@telia.com

evajons@telia.com

10 januari 2011 18:47

Hej och god fortsättning,

Nu har vi haft lite regn och +grader. Inte kul de blir snöras från tak och ishala vägar. För mig får det gärna vara kallt ända till i vår så vi slipper halkan. Men man fick lite vårkänsla när det droppade från taken och faktiskt hörde jag en Talgoxe fila på en liten vår truddelutt. Testpanelen ska träffas den 19 jan. då får vi prata lite runt ämnet "resa ner till er".

Kram och ha det bra. Björn hälsar

http://www.rask.bloggplatsen.se

valter raaske

10 januari 2011 19:16

Tack för hälsningen det är alltid roligt att höra från dig. Ja, jag tycker att ni ska prata mycket om resan hit, jag kommer att skicka lite info till er. Idag har vi varit i en liten ort som heter Drvenik, handlat och så har vi fikat ute på ett strandcafe´+ 15 helt fantastiskt har svårt att tänka på att det är vinter hemma.
Kramar
Vi hörs
Veronica

 
testpanelen

testpanelen

19 januari 2011 21:40

Hej Svejs. Nu har vi ätit klart,vi fick tacos.Sedan blev det pannacotta med jordgubbssås.Jätte-gott.Marica är inte med denna gången heller.Vinst blev det idag,50:-Bättre än inget.Nästa gång träffas vi hos Christina.Ha det bra.Kram från oss alla tre.

http://rask.bloggplatsen.se

valter raaske

20 januari 2011 09:09

Hej svejs på Er också, jag sakar Er mycket och pratet och den gooa maten. Det vattnas i munnen. Ja det är jobbigt för Marica hon mår inte så bra, hon skall till läkaren i morgon får se då om dom kan hitta bot.
Kram tillbaka Alf hälsar.
Kommer ni till Kroatien?

 
Ingen bild

Siwan

17 februari 2011 16:41

Hej på er.Hur har ni det? Kommer ni mot nyk snart?Nästa symöte är den 23 feb,passar det dig Veronica?Det är Christina vi ska till,hör av er!

valter raaske

19 februari 2011 18:32

Tack för undran. a jag kommer till Nyköping den 23 feb på em, Alf ska har ett möte i Katrineholm på em, sen åker vi till Nyköping. Jag jag hade tänkt gå på symötet , vi syns vid grinden hos Christina vid 19.00 tiden.
Ja hur har vi det, vi snackar om det när vi syns, men det är efter omständigheten bra.

Hälsningar
Veronica

 
Ingen bild

Siwan

29 mars 2011 16:41

Hej på er.Ja nu har jag kommit hem från min tre veckors sem.Jag har haft det toppenfint,det är svårt att komma in i vardagen,har mycket att berätta.Hoppas ni mår bra.När har ni tänkt att komma häråt????Hadetbra.

valter raaske

30 mars 2011 13:01

hej på dig kul att höra att du haft det bra under sem. Vi räknar med att komma hen i början av Juni. Veronica maila dig sen så ni kan snacka vidare. Ha det Gott
Alf
Veronica hälsar

 
Ingen bild

Siwan

2 maj 2011 19:31

Hej på er.Hoppas Veronicas rygg är bättre.Är ni kvar i Kroatien??Här har vi fått det kallt igen +5 bara.usch.Hadetbra

valter raaske

3 maj 2011 11:18

hej på dig, ja vi är kvar är i Pula. Vi räknar med att åka på fredag till Saltzburg och bli där ett par dar. sen bär det av sakta men säkert via Berlin,Rügen Trelleborg. Sen blir vi ett par dar i Jönköping och sen ett par dagar i Linköping sen hem.
Här är det 20 grader ,lite vind och sol

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av valter raaske - 28 mars 2017 21:26

I dag är det Fredag vi åker till Porec  och glider runt  härligt Bettan njuter av att känna sig i bra form. När man varit hängig som Bettan varit så uppskattar man att vara frisk, tyvärr är det en känsla som går över, men man skall tänka på att njuta...

Av valter raaske - 28 mars 2017 21:20

Äntligen Bettan är i farten igen. Vi njut av det fina vädret. Det som skiljer sig mot det vanliga vädret är att det varit mindre regn och mindre blåst och storm. Baksidan är att det är kallare än normalt.. Men som jag säger det är pensionärsväder  , ...

Av valter raaske - 28 mars 2017 21:14

Bettan hängig fortfarande , men det börjar bli bättre. Så man kan se ljuset i tunneln. höjspunkten är på kvällen Homland, kan verkligen rekommendera  den. här en länk till den http://www.svt.se/homeland/ ...

Av valter raaske - 28 mars 2017 21:09

   Bettan hängig fortfarande , men vädret hjälpe till att hålla ut, det är varmt och solsken. Fortfarande massor av folk på Champingen , så det är full fart här. Tycker synd om Bettan som inte är i form... Men hon är duktig och gillar läget. ...

Av valter raaske - 28 mars 2017 20:57

            Bettan hängig I dag också men vi åker ändå till till Porec och shoppar samt åt en pizza, trevligt men jobbigt för Bettan. i går började vi titta påHomeland 3. Ruskigt spännande.  Jag har fått frågan om mer julbilder , skall fixa d...

Presentation

Fråga mig

44 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill Ni ha på Bloggen?
 Mer text
 Mer bilder
 mer detaljer
 mindre detaljer
 fler länkar
 mindre länkar
 inlägg varje dag
 inlägg varje vecka
 inlägg varje månad
 mindre bilder
 mindre text

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards