Direktlänk till inlägg 8 december 2010

33 dagen måndag 6 dec sol mulet duggregn

Av valter raaske - 8 december 2010 19:08

Måndag 6 dec

Sol och mulet och på em. duggregn                                          
                                                  
  


Vi tar en utflykt till Omis byn som vi såg från bergsutflykten. Tyvärr har den inte någon stor mysfaktor trots sitt fina läge.


 Vi fortsätter till Makarskar vår stad, där vi var 2006. Där är mysfaktorn mycket större och vi ler igenkännande. Men tyvärr har dom infört P avgift i hela staden, när vi var där var det bara efter stranden, nu kan man inte stå någon stans utan p avgift , det blir minus.


Ett minus till får strand serveringarna, vårt stamställe där vi kunde fika och äta lätt, serverar bara dryck. Vi letar efter stranden finns ett 20 tal ställen men ingen har mat, det har flyttat upp till en parallellgata. Där hittar vi ett ställe ,tar en lättlunch.


 Flickan som serverar säger varsågod när vi säger "vhala" vhala betyder tack på Kroatiska. Det visar sig att hon varit en sommar i Mariannelund och hade flera vänner i Uppsala och Stockholm. När vi skall pröva några Kroatiska ord kontrar hon med bl.a " svartskalle"  "jävla blatte" det var ord hon lärt  vid Sverigebesöket.


Vi åker sen till Drevnic vår gamla camping, den är öppen och vi träffar ägarens fru, som vi känner lite . Hon ringer upp sin make och Veronica pratar med honom, han känner igen oss och vi kommer överens om att vi kommer om 14 dagar.


Sen bjuder ägarinnan på fika och vi får en trevlig pratstund. Hon berättar vad hennes barn gör nu. Äldsta flickan är nu 22 år och jobbar på bank, pojken är 17 år och går i skolan men ägnar sin tid åt fiske och trimma bilar. Lillflickan är 16 år och går i skolan.


Med några mandariner, citroner och kiwi  i färdkost , från hennes egen trädgård. Sedan åker vi de 8 milen till Split. Det är redan mörk kl. är 17 och det är en fantastisk upplevelse att åka när det är mörk med alla byar på  fastlandet och öarna som lyser och alla kyrkor som är belysta.


Alf har köpt CD filmer från andra världskriget, det blev en sån och sen kom tröttheten  och tog överhand . Ute har det börjat storma men det är 17 grader varmt , det blåser in mer värme från Afrika.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av valter raaske - 28 mars 2017 21:26

I dag är det Fredag vi åker till Porec  och glider runt  härligt Bettan njuter av att känna sig i bra form. När man varit hängig som Bettan varit så uppskattar man att vara frisk, tyvärr är det en känsla som går över, men man skall tänka på att njuta...

Av valter raaske - 28 mars 2017 21:20

Äntligen Bettan är i farten igen. Vi njut av det fina vädret. Det som skiljer sig mot det vanliga vädret är att det varit mindre regn och mindre blåst och storm. Baksidan är att det är kallare än normalt.. Men som jag säger det är pensionärsväder  , ...

Av valter raaske - 28 mars 2017 21:14

Bettan hängig fortfarande , men det börjar bli bättre. Så man kan se ljuset i tunneln. höjspunkten är på kvällen Homland, kan verkligen rekommendera  den. här en länk till den http://www.svt.se/homeland/ ...

Av valter raaske - 28 mars 2017 21:09

   Bettan hängig fortfarande , men vädret hjälpe till att hålla ut, det är varmt och solsken. Fortfarande massor av folk på Champingen , så det är full fart här. Tycker synd om Bettan som inte är i form... Men hon är duktig och gillar läget. ...

Av valter raaske - 28 mars 2017 20:57

            Bettan hängig I dag också men vi åker ändå till till Porec och shoppar samt åt en pizza, trevligt men jobbigt för Bettan. i går började vi titta påHomeland 3. Ruskigt spännande.  Jag har fått frågan om mer julbilder , skall fixa d...

Presentation

Fråga mig

44 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill Ni ha på Bloggen?
 Mer text
 Mer bilder
 mer detaljer
 mindre detaljer
 fler länkar
 mindre länkar
 inlägg varje dag
 inlägg varje vecka
 inlägg varje månad
 mindre bilder
 mindre text

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards