Alla inlägg den 2 april 2012

Av valter raaske - 2 april 2012 10:33

KROATIEN, ROVINJ  152:de DAGEN, ONSDAG DEN 21 Mars 2012, 18 grader, sol.


Nu sitter vi i solen utanför vår husvagn och blickar ut över ett stilla hav. Solen skiner och det är lugnt. Här på campingen är det ett 15 tal olika mest husbilar det är vi och en Österrikare som har husvagn.  Ja det är underbart att kunna sitta ute och dricka kaffe  och dessutom är det så varmt i dag att man vill lätta på klädseln.


På em. tar vi en promenad ner på stan Rovinj, en underbar liten stad/ by. Massor av gutufik på Strandgatan och en marina med mest inhemska båtar. Ja det finns t.o.m ett antal mindre fiskebåtar.


Vi stannar och sätter oss på ett fik och kollar på folk. Sen tar vi en liten sväng i vimlet, ja det är ganska mycket folk fast det inte är turistsäsong.. det är mest inhemskt folk. Vi handlar i en Konzum butik som ligger mitt i stan och går sedan hem.



Klockan har dragit iväg så det blir sen kvällsmat och sen lite kortspel.


Veronica vinner, totalställningen är 19-14 till Alf.


Av valter raaske - 2 april 2012 10:30

KROATIEN, ROVINJ  151:de DAGEN, TISDAG DEN 20 Mars 2012, 18 grader, sol.


Underbar morgon med sol och vackert väder, bakom grusplanen är det en parkliknande skog och solen lyser så vackert på trädstammarna. Man känner sig som i paradiset. Nere på tennisbanorna har folk redan börjat att spela fast kl. inte slagit nio.


Vi äter frukost och njuter av den härliga morgonen.


Sen bär det i väg på vår jakt efter Campingplats.


Vi kör vidare söderut mot Vrsar och runt Limski kanal, det är ett fantastiskt arbetet vattnet gjort under årtusende och grävt ner sig i en ravinliknade kanal. Detta är ett stort resmål för turister, vi har varit här förut så vi hoppar, men man ser ju den storslagna naturen och det branta väggarna som omger kanalen. Nästa anhalt är Rovinj vi har på vägen hittat ett par stängda campningar och i Rovinj så vet vi att det finns flera campningar, vi får samma svar.


Vi är på väg ut ur Rovinj då Veronica ser en campingplats som skyltat dåligt, men hon tyckte att det var husbilar där med folk som satt och solade. Vi kör vidare för att leta vändplats… men husvagn vänder man inte var som helst det tar oftast flera km innan man hittar lämplig plats, så blev det här också. Efter att ha vänt och stannat vid campingen , går Alf in och frågar… ja vi har öppet.. trägen vinner. Nu har vi lagt ytterliggare en öppen camping till det få som vi har tidigare. Fazana som var åretruntöppet har numera stängt och öppnar den 1 april… det var annars en plats som vi varit på flera gånger.


Allt nog vi går och letar en plats och finner rätt snart var vi vill stå. Det gick bra och efter någon timme så har vi en ny boplats.


Nu kopplar vi bara av , för nu vet vi var vi skall vara de närmaste 14 dagarna.


Solen skiner och vi bara njuter.










Av valter raaske - 2 april 2012 10:25

Att globen tappat sit fäste och rullat ut på Nynäsvägen, att SAAB skall tillverka kvastar med reamotor till påskkäringar och att Ryanair får ha ståplatser på flyget, att man kan vinna en resa till Moska som Volvo står för... ja då har man gått på ett Aprilssämt.


Presentation

Fråga mig

44 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill Ni ha på Bloggen?
 Mer text
 Mer bilder
 mer detaljer
 mindre detaljer
 fler länkar
 mindre länkar
 inlägg varje dag
 inlägg varje vecka
 inlägg varje månad
 mindre bilder
 mindre text

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards