Alla inlägg den 4 februari 2012

Av valter raaske - 4 februari 2012 15:52

KROATIEN, SPLIT 100:de DAGEN, LÖRDAG  DEN 28 JAN 2012, 9 grader,    sol , moln 


Ja nu har vi varit borta i 100 dagar… tiden bara rinner i väg.. om det inte är sol så är det lite kallt att sitta ute och fika som vi gjort hittills. Ortsborna kommer med täckjackor och vinterkläder och skor och dom tycker det är kallt… men är det 9 grader och man sitter i solen så är det som en halvdålig sommardag hemma.. så för oss är det skönt .. dom flesta som fikar har nu börjat att sitta inne med sin kaffekopp.


Vi provar på ett nytt ställe där man sitter inomhus men dom har öppningsbara fönster ut mot gatan.. ja helt ok. Här sitter vi på andra våningen och kollar ut på strandvägen… men det är ett ungdomsställe ( så vi passar in ) fullt av folk ingen över 30 år och så vi. Ok, vi hade en trevlig stund och det är bara angenämt att sitta bland ungdomar, dom är som dom är, det är livfull hela tiden. Här finns också spel,  dart och flera TV-apparater, varav det pågår en tennismatch emellan Nadal och en kroat, vilket jubel, kroaten vann !


Efter fikat tar vi en promenad på gamla infarten till Stobrec från Split. Vi går förbi kyrkogården, den ligger långt från kyrkan som ligger på andra sidan torget, sedan ner på en smal gata som leder ut till vägen mellan Split och Dubrovnik. Vi korsar den, det finns en gångtunnel under , sen går vi upp i  villabebyggelsen där, vi har varit här en gång för inte så länge sen,  med Ilda och Ante, men nu tar vi lite andra gator för att se … och vad ser vi. Jo jättefina villor och många är under uppbyggnad. Här funkar det så att man bygger kanske två våningar och gör i ordning 2 rum och kök, sen flyttar man in. Utomhus är det bara sten och cement och ofta fattas översta våningen , den håller man på att bygga. Så här kan det vara i åratal.. när man har tid och pengar så bygger man vidare.


Vi kommer ner vid ljussignalerna och går förbi Tommys, en ny affär som inte fanns förra året och sen är det bara 100 meter till infarten på campingen. Tommys är en inhemsk affärskedja, som har massor av affärer här.


Nu är vi nöjda för dagen.


Vill du veta medr om trakten Split, Stobrec där vi är, kolla länken.


http://www.adriagate.com/sv/kroatien-riviera/Split_och_Trogirs_Riviera.aspx?gclid=CPvbiKPMga4CFQUwmAodxBl55Q



Presentation

Fråga mig

44 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill Ni ha på Bloggen?
 Mer text
 Mer bilder
 mer detaljer
 mindre detaljer
 fler länkar
 mindre länkar
 inlägg varje dag
 inlägg varje vecka
 inlägg varje månad
 mindre bilder
 mindre text

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards