Alla inlägg den 25 augusti 2011

Av valter raaske - 25 augusti 2011 12:40

Torsdag den 21 juli till söndag den 24 juli

 

Nu är det förberedelser till sommarfesten , Veronica och jag åker och storhandlar, förbereder och fixar för sommarfesten. Detta håller på i dagarna tre.


På lördag bestämmer vi oss för att duka ute och det är fint väder, men regnet lurpassar.

Klockan 13 kommer gästerna, det är sonens förra fru och hennes syster och mamma med man. Det är kusiner till barnbarnen och så naturligtvis våra barnbarn med en sambo( dom små, dom är 20 och 18 år nu) Sonen och en arbetsbekant till Alf med fru. Ja det blev fjorton stycken. Vi åt och hade jättetrevligt. Menyn var " midsommar mat " som alla tyckte smakade. Dagen gick snabbt och snart var det kväll och gästerna droppar hem.


Söndagen gick till att fixa så att det blir som vanligt och lite eftersnack. Gästerna tyckte att det var trevligt och vi kom överens om att slopa midsommarfesten nästa år ( då alla har fullt upp ) och satsa på en sommarfest i juli.


Ja sommaren flyter på och när vi ser tillbaka så har det varit mycket som hänt och skall fixas.


Alfs misstänkta tia gör att han går och väntar besked på röntgen från halspuls ådrarna.


I övrigt känner sig alla friska och krya.


Vi njuter av sommaren och sitter och småmyser och vilar upp oss till nya uppdrag.


Det blir en lugn kväll med lite TV tittande på kvällen.


Av valter raaske - 25 augusti 2011 10:25

Några bilder från vårt besök i Zadar. Håll till godo.

  

Torsdag 21 april Efter morgonbestyren åker vi på utflykt till Zadar. Vi kör raka vägen 3 mil söderut till Zadar. Första anhalt ett varuhus, Marcado. Hör och häpna Veronica blev trött av att på varuhuset, trots att vi har 3 kvar, vi kommer överens om att ta dem på hemvägen, kör in till gamla stan istället. Här har vi varit flera gånger förut och kan den utan och innan, men myset är på topp. Vi beslutar att ta en kaffepaus och sätter oss på ett fik. Där sitter ett helt gäng svenskar och vi är tysta som musen och tjuvlyssnar, intressant. Det var en skrytmåns från Visby, som håll låda och det visade sig efter en halvtimmer att det var två svenska gäng plus ett norskt par. Kul att få höra lite svenska och det kändes som musen på väggen att få tjuvlyssna. Sen´ flanerar vi och går upp på den allra äldsta delen, där är det rätt tomt med folk men en intressant plats som man hade som tillflyktsort när man blev belägrad av fienden. Än i dag finns det 5 stycken brunnar kvar som är ett måste om man skall kunna klara en belägring och överleva. Vi går ner i "nya" gamla stan´ och då ser vi att turistsäsongen har börjat, tre olika folksamlingar med guide, en Japans, Italiensk och en Tysk guidas runt. Vi går mot kyrkan och kollar på rester från byggnadsdelar från romartiden. Kroatien var en gång i tiden en del av romarriket. Den viktigaste staden i Kroatien var då Solin, som ligger granne med Split, vi har skrivit om den förut. Vi söker upp ett matställe och tar en enkel lunch. Vi flanerar vidare och kommer till STORA TORGET där stöter vi på alla tre guidegängen, hela torget är fyllt av turister…. Vi har svårt att ta oss igenom , vi säger att hur skall det se ut under turistsäsong ..trångt och varmt.Vi beslutar att åka hemåt men handlar först i en stor Konsumbutik som ligger i gamla stan´. När vi kommer till bilen är kl. 17,05 och parkeringsvakten kollar vår bil. Vi har p-tid till 17,10 vilken tur då vi inte hade koll på klockan. Nöjda av att inte fått P-bot åker vi hemåt, Veronica vill hoppa varuhusen till en annan gång. 

                     

Presentation

Fråga mig

44 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill Ni ha på Bloggen?
 Mer text
 Mer bilder
 mer detaljer
 mindre detaljer
 fler länkar
 mindre länkar
 inlägg varje dag
 inlägg varje vecka
 inlägg varje månad
 mindre bilder
 mindre text

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards