Alla inlägg den 9 maj 2011

Av valter raaske - 9 maj 2011 10:56

Onsdag den 4 maj

 

I dag är det utflykt till Rovinj. Efter frukosten startar vi.

 

Vi kör småvägar från Fazana efter kusten mot Rovinj.

 

 Kör ner till en del byar och Campingställen men tyvärr slutar ofta vägen och vi tvingas köra tillbaka samma väg, visserligen bara några km , men det känns tråkigt. Av det skälet hoppar vi en del ställen.

 

 Vi kör till byarna Barbariga, Bale och Polari det har det vanliga stuket. När vi kommer till Rovinj parkerar vi bilen,  i den sydvästliga delen  och har hela staden för våra fötter. Från första stund kände vi trivsel.

 

 En marina, en Strandgata full med liv och rörelse.  Här var det mer av allt. Fiken och restaurangerna var på rad och massor med småaffärer. Högt på en kulle låg kyrkan och runt om klättrade hus. Det var gamla stan med sina smala gränder.

 

 Vi bestämmer oss efter att varit där i två timmar att lägga ytterligare pengar i p- automaten. Vi går en sväng till och bara myser.

 

Sedan äter vi på ett  trevligt ställe med utsikt över havet. Maten var toppengod.  Vi kollar på lägenheter en mitt i stan och utsikt över havet på 60 m3,den  kostar runt 1 milj.kronor här skulle vi kunna bo, det är nära till Pula och Trieste i Italien .

 

Vi tackar för oss och åker vidare ett par mil ytterligare norrut. Svänger av mot kusten och det upprepar sig , återvändsgata!  Men vi får se en hel del och bl.a hittar vi ett par jättestora campingplatser. Vi funderar hur ser det ut här på sommaren om alla hotell och campingplatser är fullbelagda…. KAOS i varje fall i trafiken.

 

 Allt nog, vi åker vidare och kommer till ett kärt återseende. Efter att åkt på en väg som stupar rätt ner mot havet kommer vi till vallmofältet. Förra gången var det rött som tjurblod på hela fältet, i dag hade dom plöjt upp det hela. Vilken  miss, men tycker naturligtvis att det varit roligt att få uppleva detta en gång till. Vi tar en paus vid fältet och minns.

 

Sen åker vi till början av Lim Fjorden, bakom oss har vi en ravin som är säkert hundra meter hög på bägge sidor, vilket är början på fjorden. Fantastisk naturupplevelse. Vi kör ner en liten väg och kommer till fjordmynningen.

 

Här finns ingen ting annat än för turister, två restauranger och ett otal stånd med påflugna försäljare och ett kaffeställe. Hela grejen är för turister…..

Turistfälla nr 1,  kaffet kostar 14 kona mot vanligen 7-10 kona. Ja, vi har varit här förut och köpte då en ost som var hemystad. Smaksensation…smakar usch, den sämsta ost vi smakat på och vi köpte ett kilo för dyra pengar. Så någon ost blev det inte denna gång.

 

Bara fika och lite tittande på folk, det är massor med folk här, bl.a ett svenskt bussgäng som vi stötte ihop med.

 

Ja nu vänder vi hem tar motorvägen och är hemma efter drygt  5 mil.

 

Veronica vinner och det står 43-39 till henne.

 

 

Presentation

Fråga mig

44 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill Ni ha på Bloggen?
 Mer text
 Mer bilder
 mer detaljer
 mindre detaljer
 fler länkar
 mindre länkar
 inlägg varje dag
 inlägg varje vecka
 inlägg varje månad
 mindre bilder
 mindre text

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards