Senaste inläggen

Av valter raaske - 31 mars 2016 10:00

I dag är det två dag, med simning. Jag har beslutat mig för att tvätta i dag, det är toppenväder med klarblå himmel så att tvätten skall torka blir inget problem.

Det var vad jag trodde, men när skymningen ändå kommer så är inte tvätten helt torr, men det löser jag med att lägga ut tvätten i husvagnen och sedan gå och simma. Några timmar senare  är jag simmad och tvätten torr. Bra va!

ANNONS
Av valter raaske - 31 mars 2016 09:51

Dagarna har rutiner med promenader och kaffebesök. Jag har börjat gå på ett café som heter Blu, där börjar dom känna igen mig , det är trevligt. Jag känner också igen en del av kaffegästerna. En äldre fiskargubbe med skägg och smutsiga kläder och väderbitet ansikte är en av stamgästerna. Han sitter där med sina gubbar, jag vet också vilken båt han har. I hamnen ligger det ett antal fiskebåtar nedanför cafet. Den stora fiskehamnen ligger på andra sidan, där ligger det ett par stora fiskebåtar som har en hel besättning. vid kafet är det fiskebåtar där det jobbar en till två man. Sen finns det otal små fiskebåtar som är ute och fiskar främst bläckfisk. Fångsten går till husbehov och restauranger. Dom mellanstora båtarna vet jag inte vad dom gör av sin fisk. Dom stora fiskebåtarna i den andra hamnen kommer det lastbilar och lastar de isade fisklådorna. Så det är ett intressant hamnliv att studera.

ANNONS
Av valter raaske - 31 mars 2016 09:44

I dag är det tvådag, nästan ingen mat. Det börjar på morgonen med en liten brödbit och ägg, sen några oliver och sallad på kvällen några kycklingsbitar och lite sallad. tillsammans 500ckal. På eftermidagen blev det simning en timma, skönt. Ja det var en tvådag som kommer torsdag och måndag.

Det är en fantastiskt natur att promenera från campingplatsen till hotellet där jag simmar. En strandpromenad och ett spegelblankt hav utanför.


Av valter raaske - 31 mars 2016 09:33

                 

 

I dag är det utflyktsdag. Kolla resvägen startar vid pennan och slutar vid Toybiten, bif karta .

Jag startar från Vrsar kör sedan småvägar via Gradina,Tinjan,Brajkovici,Motovun,Kostanjica,Baderna och till slut Vrsar.

Det är ett fantastiskt landskap som är berg och dal. Man kör genom åldriga byar och kommer högt upp i bergen för att sedan komma ner i dalar. Landskapet är odlat mest med olivträd och vindruvor, samt små åkerlappar med olika grödor. På och intill gårdar och hus har man ofta trädgårdsland med massor av grönsaker som man odlar året runt. Just nu massor av sallad och annat grönt.

Här kommer lite bilder, mest från den gamla staden Motovun, som ligger på en hög kulle, berg och omgärdas av en stadsmur med en dal och slättland omkring. Här odlas det sedvanliga olivträd, druvor och olika grödor.Av valter raaske - 28 mars 2016 18:25

I dag åker jag till Porec och gör stan samt handlar. Köper bla. räkor på Lidl, dom är supergoda, en specialitet som vi tidigare hittat och ätit flera gånger.

Vädret har blivit mycket bättre så jag har bestämt att göra en utflykt i morgon.

Annars så promenerar jag varje dag då vädret tillåter, det är hyfsat varmt men varit ovanligt många regndagar.. det brukar det inte vara, vi är vana vid soliga dagar.

Av valter raaske - 28 mars 2016 18:18

Jag kör 5.2 modellen vilket innebär att man äter som vanligt men två dagar så äter man så lite som 5-600kcal. Har hållt på ett tag nu i mitt fall så är tvådagar , måndag och torsdag. På dessa dagar simmar jag också en timme. Vi har förmånen att utan extra kostnad få nyttja Hotell Pinetas simbassäng, en 15 metersbassäng med varmt och skönt vatten! Som regel är det lite folk där men när det är helg och lov så kan det vara mycket folk. Jag kommer senare att berätta om mina upplevelser därifrån.


Av valter raaske - 28 mars 2016 18:16

Tyvärr inget Julspel, uruselt väder . Det dåliga vädret håller i sig till lördag em. Äntligen kunde jag på söndagen ta en promenad.


Av valter raaske - 28 mars 2016 18:11

Ursäkta att jag varit bortta ett tag, det har sin förklaring i att jag har varit engagerad i att sälja och köpa hus och lite andra privata angelägenheter, men nu är jag tillbaka.

Jul och Nyår är över och vardagen börjar . Jag har talat med mina Tyska vänner att trots att julen är på avtagande åka och se ett julspel. Där en hel by klär ut sig och både människor och djur deltager.Tyskarna är dock tveksamma då vädret skall   bli mycket dåligt i morgon. Vi får se.

Presentation

Fråga mig

44 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill Ni ha på Bloggen?
 Mer text
 Mer bilder
 mer detaljer
 mindre detaljer
 fler länkar
 mindre länkar
 inlägg varje dag
 inlägg varje vecka
 inlägg varje månad
 mindre bilder
 mindre text

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ rask med Blogkeen
Följ rask med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se