Alla inlägg under januari 2016

Av valter raaske - 9 januari 2016 11:56

I dag regnar det. Vi åker till det stora varuhuset NO 1 , ett varuhus i tre våningar med massor av affärer ocgh fik och matställen.Det är mycket folk, det blir så när det regnar och det är lördag samt att det är löningshelg. Vi strövar runt och äter lunch där. Trots regn så är det varmt +18 grader. Kunde kolla svensk TV, såg på spåret, trots att det är en gammal programide så håller det än, kul tycker vi.

Av valter raaske - 9 januari 2016 11:50

I dag blev det sovmorgon. Det börjar med lite handtvätt, bra torkväder i dag. Tog en promenad till grannorten Podstrana sen tillbaka och fikat lite p Orbis. Ätit på en nyöppnad Bistro, det blev fisk. Ja dom har bara fisk på menyn. 

Bra väder hela dagen , det är skönt att kunna vara ute , ja vi satt ute och åt. Men när dagen är till ända är det skönt att ta det lungt.


Av valter raaske - 9 januari 2016 11:43

I dag besöker vi ett köpcenter vid motorvägen , där finns många affärer , stor bostättningsaffär, flera Outlet. Förra gången vi var där köpte vi sportskor av välkända märken, denna gång blev det bara att kolla . Vi åt lunch där, det är en oturistisk restaurang, spännande.Vi åker hemåt ocg tar en promenad i Solin och handlar på Lidl.

På kvällen blev det tv och kolla läget..oroligt i Världen , även i Sverige.

Natti natt


Av valter raaske - 6 januari 2016 11:16

I dag skall Ante och Ilda åka till Sverige och bli borta flera veckor. Vi har kommit överens om att vi kan bo kvar, så det blir ett farväl och vi får längta till återseende. Men när dom kommer tillbaka så har vi åkt tillbaka till Vrsar.. Så är livet att ta förväl är att dö lite grann. Vi tackar för en trevlig tid och vi ses.

Alf skall till tandläkaren i dag, det blir klart och som vanligt billigt bara någon tusenlapp för att läga eller i stort sett göra två nya tänder. Nu är allt bra.. kanns förträffligt.

Kröntes med en fika på More. More är ett fik med underbar utsikt och vid vackert väder så är det underbart att sitta där.

Lite bilder

     



Av valter raaske - 6 januari 2016 11:00

Ännu en fin dag, stora grejen i dag är att jag skall till tandläkaren. Vi köper ett kilo torkade fikon av vår torgtant Maria.

Tillsammans med våra Kroatiska vänner tar vi en lång promenad längs stranden. Vi väljer den mer svårframkomliga delen.

Vi går på besök på en av våra stamrestauranger och väljer grillad bläckfisk, mycket gott men hemskt dyrt.. vi blev lite överraskade av priset, men trevligt och gott. Vi är bortskämda det är så billigt här, så när vi säger dyrt så är det i förhållande vad vi är vana att betala här. Inte vad det skulle kostat i Sverige, då var  det billigt. Allt nog på kvällen följer vi utvecklingen i Paris, tung stämning. Att då Sverige kunde spöa Danmark och kvala till EM får vi se som ett glädjeämne..livet måste gå vidare trots allt hemskt.

             

Av valter raaske - 6 januari 2016 10:47

I dag fint väder, vi tar en promenad , sitter vid vattnet nere vid kyrkan. Vi går till Frisören och klipper oss 90 kuna för henne 40 kuna för honom 90kuna är 110 skr 40 kuna är en 50 lapp... det lönar sig nästan att åka hit och klippa sig. Att klippa sig utomlands är en tradition som jag haft sen vår första utlandsresa på 70 talet så det är 45års jubileum. Nu var det nödvändigt då jag är så länge utomlands, förr var det 2-3 veckor så det var bara en ploj. Men erfarenheten säger att inget land är dyrare än Sverige när det gäller klippning. Jag har bitit av en tand så jag måste till tandläkaren, det fixar sig lätt tack vare Ilda som känner gud och alla. visseligen har jag varit hos samma tandläkare tidigare, jag får tid till nästa dag..Åker sen till ett varuhus, Emezeta, vi söker efter ett bord till husvagnen, men misslyckas än en gång.Men det blev ett köp av en våg för mat. Vi vill hålla koll på kalorier, då måste man ha tillgång en våg. 

 


nöjda med dagen blir det lite internet jobb med lägenhet i Västervik. För dotterns räkning, kul att få vara med på ett hörn.

Natti Natti.

Av valter raaske - 5 januari 2016 12:21

I dag är vi hemma och lyssnar på vad som händer i PARIS... FÖRSKRÄCKLIGT.. men som sagt , nu gäller det att hålla huvudet kallt.


På em åker vi in till Sprit och gör stan

Av valter raaske - 5 januari 2016 12:14

I dag är en mörk lördag, vi nås av nyheten att man gjort ett attentat i Paris, man talar om flera hundra döda. Hemskt att världen skall vara så här grym. Men vad kan den lilla människan göra, nu gäller det att inte gripas av panik, utan att försöka att leva som vanligt.. så inte attentatsmännen vinner, dom vill skapa rädsla och ekonomisk skada.. men dom skall inte vinna.Bettan ägnar mycket tid att hjälpa sin dotter med beräkning , hon håller på och kollar på lägenhet. 



Presentation

Fråga mig

44 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill Ni ha på Bloggen?
 Mer text
 Mer bilder
 mer detaljer
 mindre detaljer
 fler länkar
 mindre länkar
 inlägg varje dag
 inlägg varje vecka
 inlägg varje månad
 mindre bilder
 mindre text

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards