Alla inlägg under januari 2016

Av valter raaske - 11 januari 2016 14:12

I dag söndag ett sagoligt väder med ett spegelblankt hav, vi  bara njuter. Promenerar längs havet, det är massor av fritidsbåter ute, det är ett av de stora nöjen som lokalbefolkningen har , parat med nytta , man fiskar, främst bläckfisk. Fisk och bläckfisk för det egna hushållet men många drygar ut kassan med att sälja till restauranger, man får bra betalt 100kuna/ kg  och uppåt så det är inte illa om man har 5 kg så blir det en slant. man tjänar inte så mycket här ett vanligt jobb ger bara 150kuna per dag, så får man 500kuna är det 3 dagars jobb, inte illa för att njuta en fin söndag. Allt nog vi tar en promenad och njuter och i dag lagar vi mat själva, vi blir nöjada.. det blev kyckling. Jimmy åker till England i dag, han åker motorcykel... det kommer att bli kallt, han skall över alperna och vidare till England. Men han har några vänner på vägen som han stannar och värmer sig över natt innan han åker vidare.. Skall bl.a träffa sin dotter som bor i Australien, hoppas han får en fin släkträff. Jimmy bor hela året i Kroaten så det blir kul för honom. Vi vinkar av honom och önskar lycka, samt att vi håller ett öga på han husbil.

Av valter raaske - 11 januari 2016 14:04

I dag slog vi till, nu är vi också en av dem som inte fanns någon av denna sort på 90 talet , men nu är vi i mål. Kan nigissa vad...nej men läs vidare då.

Vi åker in till Porec och skuttar runt i olika affärer, ja vi skall handla vi har lista, men sen driver nyfikenheten runt oss.Där ja visst där ligger den som vi för ett år sedan hade tänkt att köpa i Split, men då slog snålheten till, men nu var det klart. Vi köper en LJUSSLINGA 6 meter lång, så nu är vi inne i gemenskapen på campingsplatsen, alla där har slinga utom vi. Väl hemma så blir den plaverad i häcken framför vagnen. Vi tänder den , men det är ljust så vi ser inget. Nu tar vi en promenad till en annan restaurang som är vårt ställe, den heter  Palme, det blir sjötunga, mycket gott. Promenad i mörkret längs stranden och när vi kommer hem välkomnas vi av ett ljusfenomen, vår ljussliga är sagoligt vacker.


Nu somnar vi så gott som alla bran gör på julafton när deras önskan har uppfyllts av tomten , God Natt

Av valter raaske - 11 januari 2016 13:58

Redan fredag, bettan har kontakt med dottern som håller på och lämnar bud på ett hus i Västervik, spännande och upptar i stort  hennes tid. Fint väder , så trots engagemanget så hinns  det med en promenad, på kvällen såg vi på spåret och skavlan.. kul att få  och höra lite hemlandstoner mellan varven.


Av valter raaske - 11 januari 2016 13:51

I dag plockar och fixar vi lite samt åker och handlar. Det är ganska tomt med husvagnar framför oss nu. I dag äter vi tillsammans med Jimmy, det är lite på em. som vi går till en restaurang som Jimme har fastnat för, det är ett lokalt ställe som har lokal mat. Jimmy välje Komage, låter inte så gott , men han tyckte det smakade finfint. Vi äter Pasta med tryffel, ja äkta tryffel... mycket gott. Sen blev vi bjudna av huset på efterrätt och drink. Vi blev väl omhändertagna och kommer att gå dit fler gånger. Vi sitter kvar ganska länge, men bryter upp före Jimmy som vill stanna  kvar en stund till och ta en öl. Vi skiljs och vandrar hem i mörkret. vi går efter stranden trots att det är kolmökrt ,så är det faktiskt lite ljust över havet, en upplevelse , hemskt klar och ren luft. Underbart.

Av valter raaske - 11 januari 2016 13:45

I dag blev det städning av husvagnen, promenad. Fint väder , Albert  och Jimmy kom förbi och hälsade oss välkomna tillbaka Åt gott på Marinrestaurangen, ett fint ställe men prisvärt. Det behövs ett fin ställe för alla som äger lyxbåtar. det är inga Prinsess båtar som vi räknar som stora i Sverige, dom skulle främst framstå som jollar, nej det är verkligt stora båtar. Jag skall gå ner i hamnen en dag  och fota lite så får Ni se senare.

Mätta och belåtna vandrar vi hemåt. 

Av valter raaske - 11 januari 2016 13:20

ja i dag är det avresedag, efter slutstädning kommer vi i väg till Vrsar. Vi väljer kustvägen till Zadar, en väg som vi kört flera gången, men oerhört vacker, så kommer Ni hit måste ni åka den. När vi kommer till Zadar åker vi till Privlak, en plats som vi bott på tidigare. Vi besöker familjen Gara. Vi överraskar , men välkomnas. Ett kärt återseende.. Efter kaffe och mycket snack så åker vi vidare-.till nästa familj som vi känner, men dom är inte hemma..familjen Bianca är i Sverige.. nästa gång kanske det blir träff. Nu kör vi till Zadar , där vi köper Gas och sen vidare, vi väljer motorvägen. Vägen går högt i bergen, det visar sig påtagligt , då det är snö massor av snö, vilket gör resan likt en resa i Sverige under vintern, skillnaden är att vi har sommardäck. det går bra men är så där när vi lämnar motervägen, det sker på en alpväg som slingrar sig ner till Sejn. Ja vägen möter sig praktisk taget med sig själv. Märkligt att komma från fullständig vinter med minusgrader till sommaren vid kusten.Nu känns det skönare att åka vidare, vi 20 tiden anländer vi Vrsar.

Allt väl med husvagnen, varmt och gott , så det känns bra att vara hemma igen. Natti Natti,

Lite bilder från vintern.

               

Av valter raaske - 9 januari 2016 12:12

I dag regnar det igen, så det blir återbesök på No 1. Jag går igenom alla skoaffärer, det vill inte säga lite. Det finns massor av stora skoaffärer. Men efter mycket slit blir det två par. Vi blev så nöja att jag krönte med en hambugare på Mc Dounals, men Bettan vägrar så det blir Wookmat för henne.. men bägge nöjda.


På em skulle vi gå och handla lite i vår affär. För första gången under mina tio år träffar vi en gubbe som var ilsken . Vi tog ut pengar i automaten, då gubben går för bi skriker han GO GOME, jag tror han sjunger så jag tilltalar honom, då sparkar han i luften och pekar, go home. Jag blir förbannad och väntar ut gubben, han var klad som en affärsman och är i 50 årsåldern, tills han kommer ut från affären. Bettan var rädd och ville inte att jag skulle bry mig, Jag frågade honom vad är det med dig... han återupprepar sin ramsa öga mot öga med mig, när jag frågar igen springer han iväg och på avstånd bryter hans ilska ut i högtryck, hanskriker och gestukulerar... En obehaglig händelse, vi har aldrig sett mannen... så jag vet inte vad det handlade om...men inte kändes det kul.Vi gick till Orbis och fikade, då blir vi bjudna av tjejen där , ett vänligt tecken på att vi är stamkund... Så dagen slutar med att välden är inte ond.Vilken gullig tjej./ hon visste inget om gubben så man får tron på den goda människan /.

Hem och städar , ja städar , det är mest Bettan som städar, jag gör som jag blir tillsagd. Vi packar och det blir knökafullt i bilen, då sakerna som vi har haft lagrade skulle med.

Vi åt sill, svensk sill och sitter och planerar ett Atterfallshus på landet.

Lägger oss tidigt för att komma iväg tidigt i morgon. Vi skall åka tillbaka till Vrsar.




Av valter raaske - 9 januari 2016 12:02

Nu har vi varit här i 17 dagar nu , men tröttnar inte, det är en underbar ort. I natt har det blåst ordentligt och regnat, så och på morgonen. När det på fm klarnar upp och blir lungt blir det en promenad genom olivlunden ner till Kyrka satt där vid havet och jag matade fåglar, med lite gammalt bröd. En underbar syn, vilken konkurrens som råder i naturen. Sen lite fika på More. Det har gnagt i shoppingstarmen så vi åker och handlar och shoppat en tröja. Då blev vi så glada att vi krönte dagen med att äta Calamarie, bläckfisk,med blitva, ett slags spenat, mycket gott.


Presentation

Fråga mig

44 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill Ni ha på Bloggen?
 Mer text
 Mer bilder
 mer detaljer
 mindre detaljer
 fler länkar
 mindre länkar
 inlägg varje dag
 inlägg varje vecka
 inlägg varje månad
 mindre bilder
 mindre text

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards