Alla inlägg under februari 2015

Av valter raaske - 7 februari 2015 11:17

89e dagen onsdag 14 januari 2015 Strobec

Idag ska Ilda på begravning, det är nog den 4:e detta år. Ilda är ju uppvuxen i Strobec och hon känner de flesta här! Till begravningar är det ofta hundratals människor som kommer!

Ante tar med rester från gårdagens grillning och packar matsäck. Affe och Bettan tar kaffe och choklad med. Sedan åker vi en bit  söderut på en slingrande  väg på slutet. Parkerar bilen. Går sedan på en fin vandring upp på berget till ett kapell.  Det är så vackert och utsikten fantastisk över hav och öar!  Vi ser säkert flera mil bort. Husen längs ner ser ut som ”Monopolstugor”, så små här uppifrån. Vi intar sedan vår matsäck och njuter av tillvaron. Träffar en vandrare till som nyligen har köpt ett hus nere i byn, han ska ha det till uthyrning. Hans fru är läkare, han talar varmt om Sverige och skulle gärna bo där om frun skulle kunna arbeta där. Vi tror att möjligheterna är stora för jobb för läkare i Sverige. …VI fortsätter sedan vår vandring hemåt igen. Åker med bilen en tur, stannar till och går en sväng åt andra hållet. Åker sedan hem. Sover gott på natten.

                           

Av valter raaske - 4 februari 2015 22:45

88e dagen tisdag 13 januari 2015 Strobec

Till Split med Ante, gick på grönsaksmarknaden och på fiskmarknaden. Konstiga fiskar!! Köpte sedan fisk och åkte hem till Ante. Där hade Ilda fixat grönsaker och sallad och potatis i ugnen. Fisken grillades och zuccini mm likaså! Gott gott! Kryddor som  t ex rosmarin växer bra här året runt och används flitigt. Ante använde den som oljepensel! Färska nyplockade citroner till! Gott och trevligt! Ante gör egen Valnötslikör och eget vin och det smakade Bettan på förståss.

       

Av valter raaske - 4 februari 2015 22:24

87e dagen måndag 12 januari 2015 Strobec

Klart väder och solsken efter nattens storm. Ett träd har blåst ned, en jätteskylt om campingen har blåst ner från ett tak. Halva taket också! Men vi är hela och har bara förlorat ett sämskinn i stormen.

Affe biter av en tand. (Det brukar Affe göra här i Kroatien)

     


Av valter raaske - 4 februari 2015 22:18

86e dagen söndag 11 januari 2015 Strobec

Tar det lugnt. Äter på restaurang Horus på campingen . Surrar fast utemöbler, mattor och lösa prylar. Väntar en storm……..

Det stormar sedan rejält på kvällen och natten. 

Av valter raaske - 3 februari 2015 22:54

85e dagen lördag 10 januari 2015 Strobec

Promenad. Åker sedan till gasolmacken (ca 1mil) för att hämta flaskan.  Ja de kunde fylla den och vi betalar 144 kuna (i Sverige kostar det dubbelt så mycket).

Vi åker sedan till Trogir en liten stad norr om Split. Går runt och kikar på fina gamla byggnader. Katedralen  som började byggas på 1200talet och många  romerska och renässans-byggnader här i staden finns på världsarvslistan. En jättefin liten stad som ligger på en halvö. Gammal gammal. Vi går till torget och köper världens godaste mandariner, en jättegod ost och lite grönsaker. Tar sedan en smörgås och en öl/kaffe på en uteservering.

 

   

               

Av valter raaske - 3 februari 2015 22:22

84e dagen fredag 9 januari 2015 Strobec

Ilda har bokat in pedikyr och ansiktsmassage för Bettan på salong Alma. Och det är fantastiskt skönt i hela två timmar! Fötterna blir som nya och en storlek mindre…..ansiktet blir rengjort men inte som nytt!  

Vi åker till ett ställe som säljer gas för att fylla vår gasolflaska. De har inte rätt munstycke för att fylla den så vi får lämna den där och hämta nästa dag. Vi använder gasen till kylskåpet. Och reserv om elen inte funkar.

Vi följer händelserna i Paris via svt play. Idag är en kosheraffär utsatt för terror! Fruktansvärt!  

 

Av valter raaske - 3 februari 2015 22:16

83e dagen torsdag 8 januari 2015 Strobec

Vår granne Harry (från Holland) åker vidare med sin husbil till Italien. Han har tröttnat på Boravindarna som kommer emellanåt, han har svårt att sova då vinden tjuter och vagnen kränger! Han tar färjan mellan Split och Ancona.  Han har varit här under hela vår vistelse. Vi småpratar varje dag. Det är tråkigt att han åker.

Vi träffar Ante och Ilda och äter en Black pizza på Struja. Pizzan är svart av bläckfisk och den smakar jättegott!!

  

Av valter raaske - 3 februari 2015 22:15

82a dagen onsdag 7 januari 2015 Strobec

Fint väder. Vi tvättar fönster och bilen. Går en motionsrunda och fikar sedan på Orbis. Följer sedan på svt play terrordåden i Paris!!! Fruktansvärt!

 

Presentation

Fråga mig

44 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill Ni ha på Bloggen?
 Mer text
 Mer bilder
 mer detaljer
 mindre detaljer
 fler länkar
 mindre länkar
 inlägg varje dag
 inlägg varje vecka
 inlägg varje månad
 mindre bilder
 mindre text

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards