Alla inlägg under mars 2012

Av valter raaske - 13 mars 2012 08:37

Här kommer några bilder från berget MARIAN som ligger mitt i Split. Härifrån har man en fantastisk utsikt över staden Split. En oas mitt i en storstad vad sägs om det. Kommer Ni på besök så är ett beskök här att rekomendera.


För dig som vill veta med om Split som resmål kolla länken.  http://www.kroatientours.se/split-resmal-kroatien.asp


Håll till godo här kommer bilder.


                     

Av valter raaske - 13 mars 2012 08:15

Åter på banan… efter influensan.

       

Tack för ni stått ut med att vänta… ja det har vi också gjort. Vi har väntat att det inte skall värka i tänderna, vi har väntat att man  skall sluta hosta, vi har väntat på att värken i koppen skall ge sig , vi har väntat på att matlusten skall återvända.. vi har väntat… det går och räkna upp massor med elände som en influensa har med sig. För delen var att Alf blev sjuk i söndags och Veronica i Måndags så Alf fick bli facit. Va skönt kunde Veronica säga då slipper jag det i morgon.. när hon efterhörde hälsotillståndet hos Alf. Sammanfattningsvis så får man vänta. Nu är vi på benen och då skall vi vara tacksamma för hälsan… det är vad man tänkt i över en vecka och så kommer den.. och snabbt betraktar man det som normaltillstånd för så ska det vara… men så ta vara på dagen då.. Carpe Dien.. för när man minst anar det så kan man bli sjuk… och tänk om man inte blir bra då hemska tanke.


Välkommen tillbaka till att ta del av vårt lilla äventyr.


Sist vi hörds var det slutet feb 2012… och i dag är det 13 mars så vi skall snabbspola lite så är vi snart i fatt… och så har vi en massa foton också som ni inte sett.


Gå in i em. eller i morgon så har vi nytt material.


Väl möt. Och du får gärna fråga det finns ju en funktion för det.. så svarar vi bäst vi kan.










Av valter raaske - 6 mars 2012 10:31

Redaktionen stängd pga dunderförkylning men vi återkommer om ett par dagar


Av valter raaske - 2 mars 2012 09:00

KROATIEN, SPLIT 126:de DAGEN, FREDAG  DEN24 FEB 2012, 18 grader,         sol


Ännu en fin väders dag, efter sedvanliga hemmasysslor och lite latning på strandkanten blir det fika på stamstället Lido. Sen gick vi till ett nytt ställe i stället för nedanför kyrkan.


Vi gick på Stobrec s södra udde och där gick vi efter stranden till vi kom till ett mysigt ställe. Där blev det sol och latning , med ett nästan spegelblankt hav som vy och ön Brac i horisonten.


Dom har gjutigt stora cementplattor som folk ligger och solar på sommaren och mellan dem så har man förbundit det hela med små stigar gjutna i cement. Allt inramar av en vresig bergskust med stora stenblock och små trappor eller naturliga nedgångar till havet , för bad och svalka.


I dag är vi ensamma tillsamman med en ensam tjej. Ja hon var inte ensam så länge förrän det kom en kille och så var det , kom nog 5-6 stycken killar sammanlagt och stannade till vid henne. Stranden är ett populärt promenad stråk så det kom folk då och då.


I dag åkte Tysken, han lämnade kvar sin Porsche, den står parkerad här på campingen ett stenkast från oss. Han skall hämta den om 14 dagar för då planerar han att åka till Tyskland en sväng. Ja vi träffar människor som löst sitt sätt att leva på olika sätt, Tysken har valt sitt.


Under tiden han var här var han väldigt aktiv och med hjälp av sin sportbil så gjorde han många utflykter. En personlig kille som var kul att träffa.


Vi har mycket att göra  i dag, det är tennis på Tv och sen följer Veronica Vecera za pet, vilket betyder mat för fem.. samma  upplägg som halv åtta hos mig.


Så den stora nyheten, vårt barnbarn får jobb.. han är glad som en speleman… men så har han kämpat för att få ett jobb. Det är inte lätt för ungdomar att få ett jobb och komma in på arbetsmarknaden.. men han har kämpat och är nu i mål. Hoppas att han kommer att trivas och att han kan börja sitt vuxenliv, han har många fina upplevelser framför sig.


Här i Kroatien är det samma sak och inne i landet är ungdomsarbetslösheten högre än här vi kusten. Ungdomar här har en fördel av att det går åt mycket folk för att serva turisterna under sommaren. Men trägen vinner , den ungdom som kämpar har alltid en fördel.


Man kan notera att många ungdomar är tidigt föräldrar här och det är massor med unga människor som har barn.. det märker vi särskilt på lör- söndag då lekparken som ligger 50 meter från oss är full med barn.


Nu blev det kväll


Av valter raaske - 1 mars 2012 09:37

KROATIEN, SPLIT 125:de DAGEN, TORSDAG  DEN23 FEB 2012, 18 grader,         sol


Ännu en dag med sol nu är det tvättdag som gäller, bra torkväder . Så hela fm. är vi hemma och fixar.

Så får vi besked att vår son har en lyckodag i dag.  Han får besked att han får ett nytt  jobb som han tycker skall bi spännande och utmanande.. det hela gick snabbt och han är hur glad som helst för det nya jobbet och dess utmaningar. Vi gläds med honom.


Så åker Tysken med sin bil och husvagn, han skall åka till Banja Loka där han har goda vänner. Han var där för två år sedan och skulle vara där i två dar blev kvar i en månad.. han tyckte om platsen och människorna och så blev han god vän med några som han nu skall återse. Han ar en skåpbil som drar husvagnen sen en Porsche.. en läcker sportbil i svart metallik som han lämnar här på campingen. Hur han får med sig allt är en historia för sig.. har ni tur så


När vi fixat färdigt tar vi en promenad på em. och kröner det hela med fika på More.. där vi kan blicka ut över ett soldränkt hav.  I dag såg vi också delfiner.

Ja så gick den dagen också .


Ja nu har vi varit på rymmen från hemmavintern i fyra månader.. och nu börjar dagarna här vara som majdagar hemma så vi ligger nog 2-3 månad. Mimosaträden  har blommat för fullt och nu står mandelträden i beredskap att få sina vit och rosa blommor. Sen kommer det slag i slag vi hoppas kunna ta lite foton på blomsterprakten och delge er så småningom.





Av valter raaske - 1 mars 2012 09:34

KROATIEN, SPLIT 124:de DAGEN, ONSDAG  DEN22 FEB 2012, 18 grader,         sol


I dag är det solväder, vi bra njuter sitter utanför vagnen i solen och kollar ut över havet och alla fåglar, ja det är måsar i tusental , sothöns i hundratal och så får vi ibland besök av skarv, dom brukar vara tre fyra stycken som på en timme effektivt fiskar av vår vik.


Det är ett skådespel för när det kommer barn till lekparken så blir fåglarna skrämda ibland och då är hela himmelen vit. Som tur är så bajsar dom inte så mycket över land men vi får vår del flera gånger i veckan, så då ha vi rejäla lortar på både bil och husvagn, men till antalet fåglar så klarar vi oss hyggligt. Vi har tagit foton som kommer… så får Ni själva se.


Tyvärr så slänger vi människor plastpåsar i naturen och det är ett otyg för fiskmåsarna fastnar med fötterna i dem och påsen fylls med vatten, så då kan dom inte flyga och går en säker död till mötes. Vi har kunnat rädda två stycken genom att fånga in måsen med en pinne och sen skära av påsen. Men det  är bara två av tiotalet som fått räddning.. så skärpning inga plastpåsar i naturen


På em. går vi till stamfiket Lido tar sen en promenad genom olivlunden förbi kyrkogården och hem.


Här på Campingen är det vi och en Tysk som varit här ett antal veckor. Sen kommer det en och annan och stannar ett par dagar… det har varit engelsmän och Österikare. Finskan som var här i över två månader är nu i Dubrovnik. Tysken har bestämt sig att åka i morgon.



Väl hemma så kan vi lägga en toppendag till handlingarna.


Det är tennis på Tv som vi följer , det är kul även om kommentatorn pratar Kroatiska så följer vi det med spänning.


Nu blev det natt.



Presentation

Fråga mig

44 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill Ni ha på Bloggen?
 Mer text
 Mer bilder
 mer detaljer
 mindre detaljer
 fler länkar
 mindre länkar
 inlägg varje dag
 inlägg varje vecka
 inlägg varje månad
 mindre bilder
 mindre text

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards