Alla inlägg under februari 2012

Av valter raaske - 26 februari 2012 09:54

KROATIEN, SPLIT 117:de DAGEN, ONSDAG  DEN15 FEB 2012, 5 grader,        moln det blåser upp


I dag är det trälväder, det blåser upp och är mulet. Vi är mest inne och fixar. Det blir läsning och Tv.

Av valter raaske - 26 februari 2012 09:51

KROATIEN, SPLIT 116:de DAGEN, TISDAG  DEN14 FEB 2012, 5 grader,       sol och lite moln


Vi börjar dagen med att sitta och ha det skönt i solen. På em. åker vi till no One köper lite kläder till barnbarnen. Fyller på internetet med 200 kr det är var det går per månad.


Vi går runt ett par timmar innan klädköpen är i hamn, ändå har vi varit och tittat innan men det var före snön kom den 3 feb sen har vi inte varit någon stans med bilen… detta var första turen.

Av valter raaske - 22 februari 2012 13:00

KROATIEN, SPLIT 115:de DAGEN, MÅNDAG  DEN13 FEB 2012, 4 grader,       sol och lite moln


I dag var det bra väder , vi beslutar att gå till andra sidan viken och fika i Marinan. Tyvärr så har Veronica ont av sitt skoskav och har fått ett nytt. Det blev att linka fram till Tommys och köpa plåster.


Tommy är en matvarukedja likt vårt ICA, det är en Kroatisk affärs kedja. Dom har plåster så det blev bra. Vi tar en rätt lång promenad och går ut på flera pirer i Marinan. Här är det full rulle… likt vårkänsla.. flera är på sina båtar och putsar andra åker ut på havet.


Ja vi har ju haft "Vinter" med sö och elände sen den 3 feb. så nu känns det för alla som att nu har livet återvänt när vädret visar sig från sin rätta sida.


Vi fika på caféet på Marinan och går hemåt. Då möter vi Ilda och Marinsom letar efter  LARA, det är Marins hund som har passat på och smita när dom var och rastade hunden. Vi byter några snabba ord och dom jäktar iväg på hundjakt.


När vi varit hemma ett par timmar kommer Ante och snackar lite med oss, han och Ivo.. Ildas andra bror hade också deltagit i hundletandet, Hux flux så kom hunden tillbaka. Så allt är frid och fröjd.


Ante bjöd oss till en grillkväll hos Ivo.. men först skulle vi träffas vid kyrkan för att se solnedgången.. vi hade en timme på oss.


Vi var som avtalat vid kyrkan strax före 17 för att se solnedgången.. det är en syn som man inte blir  oberörd av.


Vi väntar Ante men han kommer inte så vi njuter synen i vår ensamhet.

  Precis när solen skulle doppa ner i havet kom ett svart moln och la sig för… men det blev vackert ändå.


Ante hade fastnat bland gubbarna utanför kyrkan..han stod där och snackade och kollade solnedgången tillsammans med dem, vi gör sällskap tillsammans  med honom till Ivo


Som vanligt hade dom den stora elden på full gång och maten var dukad. "Vilda Ilda och Ivo hade fixat  allt i förväg" Vi fick smaka soppa gjord på ryggrad av nöt , sen fick vi en gryta gjord på viltkött.


Vilka smaker, vad dom kan laga mat av färska råvaror här.. det är GO MAT. Svårt att förmedla… men vi hade trevlig samvaro och  god mat och  som slut på kvällen fick vi  också smaka Ildas goda kaka.


Dessutom fick vi träffa en av Ivos söner och hans flickvän, han är ekonom och sattsar på att hitta ett jobb. Till och från hjälper han pappa med att jobba med kakelsättning. Dom åt och sen gick dom. Det var ett par rara och gulliga ungdomar.


Skulle önska att Ni kunde sitta som musen på väggen och vara med, det är hur trevligt som helst men är svårt att förmedla.


Kvällen gick snabbt och vi gör sällskap med Ante och Ilda hemåt. Ilda skulle kröna kvällen med att baka en kaka som hon skall ge bort i morgon.  Så här är det full rulle …


Väl hemma är vi nöjda både till kropp och själ.



Av valter raaske - 19 februari 2012 16:30


KROATIEN, SPLIT 114:de DAGEN, SÖNDAG  DEN12 FEB 2012, 4 grader,       sol och moln.

 

Nu börjar vädret och livet att återvända, men det är fortfarande kallt. Vi fikar och tar en promenad genom olivlunden förbi kyrkogården. När man promenerar är det underbart , men man kan inte sitta så lång stund innan det blir kallt.

Men vi väntar bättre väder och det skall komma enligt prognosen.

 

Kortspelet ligger nere då vi ännu inte har skaffat någon ny lek, men det kommer så fort vi hittar en affär som har lekar.

 

Så länge får vi hitta på annat tidsfördriv, och det är inte svårt … vi tycker att dagarna går fort här .. vi hittar alltid på något.

 

Bortsett för KORTVINTERN.. så kan man vara ute precis som i Sveige på sommaren. Det gör det lättare att hitta på och det finns alltid nytt att upptäcka.

 

Nu blev det kväller.

Av valter raaske - 18 februari 2012 12:26

KROATIEN, SPLIT 113:de DAGEN, LÖRDAG  DEN11 FEB 2012, 4 grader,       sol och moln.


I dag är det Lördag, då är det alltid mycket folk i rörelse. Vi fikar traditionsenligt på  Lido och kollar på folk, biltrafiken börjar återgå till det normala efter alla isiga och snöbelagda vägar som varit sen den 3 feb. då vi fick det historiska snöfallet på natten , 10 cm och som legat kvar till i dagarna. På norrsidan på Brac är det mycket snö kvar så och  även högre upp i bergen.


Vi tar en promenad upp på gamla Splitvägen ut på nya Splitvägen efter att gått in på en återvändsgränd.


Sådana finns det massor av här. Vägarna är inte ordnade som hemma, det finns massor av vägar som i slutändan leder en in på en tomt, så då får man vackert gå samma väg tillbaka, finns som regel heller inga tvärgator. Det är spännande i sig, men samtidigt så känns det lite påträngande när man helt plötsligt står vid vägs ände på infarten till en tomt.


Ja vädret håller sakta men säkert på att återvända men det är kallt och mycket blåst. Så man får utnyttja det fina vädret som visar sig i lä och i solen.


Ja nu kommer solnedgången mellan molnen och det blir kväll.




Av valter raaske - 17 februari 2012 12:07

KROATIEN, SPLIT 113:de DAGEN, FREDAG  DEN10 FEB 2012, 2 grader,     isigt på marken sol och moln snöar.


I dag snöar det lite , men det är det lilla men det snöar och det är ovanligt. Blåser fortfarande, men vi trotsar vädret och tar en promenad.


Vi kolla mycket på TV det är Davis Cup mellan Kroatien och Japan. Det blir sammanlagt 4 singelmatcher och 1 dubbel. Så det pågår flera dagar. Det är ett fint tidsfördriv när vädret ute inte visar sig från den bästa sidan.


Av valter raaske - 17 februari 2012 12:05

KROATIEN, SPLIT 112:de DAGEN, TORSDAG  DEN 9 FEB 2012, 4 grader,     isigt på marken sol och moln


I dag blåser det fortfarande , snösörjan är kvar på sina ställen, men är helt borta på tex. vägen och i solsidan, men där det är skugga ligger den kvar. Vi tar en promenad, men hoppar vårt stamfik då det blåser rätt in på uteserveringen. Vi går till More, här är det lä och sol. Utsikten över havet är som vanligt bedårande, här sitter vi en god stund och bara njuter.

 Hör och häpna så ser vi delfiner som hoppar ute i havet. Ja det är ingen ovanlig syn , men heller ingen vanlig, det gäller att man kikar över vattenytan för att hitta dem.


När man väl upptäckt dem är det ett skådespel. Det är inte första gången vi ser delfiner och varje gång har Alf fotat med teleobjektiv. Men på ett femtital foton så ser man en liten svart prick, det är fenan för den som vet. Det är otroligt svårt att fånga dom på bild. Men en dag så!!!


Handlar och går hem och lagar lite god mat… Veronica är jätteduktig att fixa och trolla fram mat i vårt lilla minikök.


Ingen kortlek så det blir att läsa, snacka och kolla på TV.


Av valter raaske - 17 februari 2012 12:04

KROATIEN, SPLIT 111:de DAGEN, ONSDAG  DEN 8 FEB 2012, 4 grader,     isigt på marken sol och moln


Nu har blåsten avtagit , snön är i stort borta , men ersatts av issörja. Vi är inne hela dagen och fixar.


Inget kortspel, leken ramlade ner i en springa och vi hittar inte alla kort. Så nu måste vi leta en ny kortlek.


Presentation

Fråga mig

44 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill Ni ha på Bloggen?
 Mer text
 Mer bilder
 mer detaljer
 mindre detaljer
 fler länkar
 mindre länkar
 inlägg varje dag
 inlägg varje vecka
 inlägg varje månad
 mindre bilder
 mindre text

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards