Alla inlägg under december 2011

Av valter raaske - 12 december 2011 10:31

45:de DAGEN SÖNDAG  DEN 4 DEC 2011, 19   mulet


I dag är det valdag här i Kroatien, mycket folk i rörelse, vi sitter på vårat stamfik i flera timmar och kollar, det är nästan fullt på fiken. Kul att se folkliv. PÅ em. bestämmer vi oss att åka till köpcentret nr One hittar några saker som barnbarnen skall få i julklapp. Ja dom får dem i juni när vi kommer hem, så det är sommarprylar som vi tror att dom blir glada åt. Vi kollar runt och kan inte fatta hur alla STORA skoaffärer som finns där kan gå. När vi säger stora så menar vi det… dom är två, tre gånger större än vad vi är van  vid… och så är dom flera. Till detta kommer att  Intersport, som finns här , också har mycket stor sortering av skor… ja här kan du hitta alla kända märken och upp till dem dyraste. Priset på märkerskor är ungefär samma som hemma.


Väl hemma blir det valvaka… oppositionen vann en utklassningsseger, vilket stod klart rätt tidigt. Så nu stundar regeringsbildning och en ny premiärminister skall se dagen ljus.

ANNONS
Av valter raaske - 11 december 2011 10:08

Efter att varit i olivlunden tar vi farväl av Jagoda och åker till öns högsta punkt , det 780 m över havet.


Efter att åkt ett antal mil på en smal asfaltväg kommer vi fram. Vi åker igenom en sandig/klippig barrskog och ser i stort ingen bebyggelse… men ett antal får träffar vi på här och där. Väl framme så blir det en promenad sista biten. Väl uppe så öppnar sig en underbar utsikt över bergen, havet och  staden Bol, öns andra stad.


Här lever man mycket på turister och har en underbar sandstrand som ligger som på en halvö, med en sandspets som ibland pekar åt höger ibland åt vänster, allt hur vindar och  vatten rör sig. Den spetsen är berömd och finns med på ett otaliga turistbroschyrer för Kroatien.

(Resan gjordes den 17 nov 2011)


Här kommer lite bilder från Öns högsta bergstopp


Håll till godo

 

                   


ANNONS
Av valter raaske - 11 december 2011 09:33

44:de DAGEN LÖRDAG  DEN 3 DEC 2011, 18    sol


Nu är det rätt mycket folk i rörelse, det dan före valdagen. Vi har bara sett några enstaka valaffischer och inga valstugor eller valtalare. Vi vet också lite vad folk talar om, men det paratas mycket här. När man pratar så gör man det många gånger med inlevelse, så man kan tro att folk är osams. Man talar inte bara högt och med inlevelse man använder koppen också och gestikulerar.


Allt väl ytterliggare en toppendag med sol, det blev en lat dag. Strax efter lunch gick vi och fikade , sen blev det solnedgång nedanförkyrkan.


På Tv sänder dom "let´s dance" det börjar närma sig slutet, det är fyra par kvar och ett skall bort. Vårt favoritpar klarar sig och det betyder att det är final nästa lördag.


Så blev det lördagsnatt.

Av valter raaske - 10 december 2011 12:34

43:de DAGEN FREDAG  DEN2 DEC 2011, 18  molnigt , sol

     

I dag fortsätter tvättandet , nu är det allvar, nu tvättas lakan och handdukar så det står härliga till. Vi är rätt ensamma här nu men när det kommer nya gäster så är det väldigt vanligt att dom tvättar och hänger , så det ser ut som " nu är det vår och alla kläder skall vädras."

 

Ja det är bra torkväder, så det sköter sig självt. Vi passar på att gå på vår vanlig kafferunda och handla lite. Sen har vi "joobit" färdigt, vi skall ju ha lite ledigt också, vi "jobber" bara halvtid.

 

Vi har börjat läsa lite , vi väntar oväder och då blir det mer läsning. Mellan varven löser vi korsord och läser gamla veckotidningar. Dom är i stort slutlästa , men vi har gömt undan några stycken , så snart kommer det nytt. Ja nytt det kan vara från år 2000 och framåt.

 

Nyheter försöker vi följa med via dator.. där vi ser att det är oro på börsen och för Kungen. Ja att jaga kungen är ju kul kan en del tycka , vore bättre att syna rikstomten som S har utrustat sig med. Han vill ju ha mobiltäckning till 100 % så att alla överallt får mobiltäckning. Har S en egen GULD gruva någonstans som dom håller för sig själva.?

 

Kroatiens före premiärminister sitter bakom lås och bom när han försökte bygga upp en privat GULD reserv med folkets pengar…. Ja politik är ju att drömma och påverka. En del har stora visioner och liten verkstad.

 

Här nere är man uppe i en valspurt som slutar med valdag  på söndag den 4 dec 2011, alla tror att sittande regering faller. Det var den regering som Premiärminister Sanader ledde.

 

Man är också uppe i en slutspurt med att bli antagen som medlem i EU… mitt i EURONS kris får se hur det går.

Nej nu åter till vår vardag , undrar om tvätten är torr?

 

Så led denna dag också mot natt.

 

 

Av valter raaske - 8 december 2011 13:29

42:de DAGEN TORsDAG  DEN 1 DEC 2011, 18 sol

   

Det fina vädret fortsätter och vi beslutar oss för att jobba. Jobbet består i att vi skall tvätta kläder, det har samlats en del. Campingen har två tvättmaskiner och en torktumlare. Det är bara en tvättmaskin som funkar… dom andra två har varit trasiga i ett år , man väntar delar från Frankrike. Toppenbetyg till Campingen men här blir det minus, minus.. bättring.


Alt nog det blir tvätta av och torkvädret kan man inte klaga på. Vi hinner njuta och se solnedgången, så vi jobbar bara halvtid.

   

Av valter raaske - 8 december 2011 13:25

41:de DAGEN ONSDAG  DEN 30 NOV 2011, 18 sol

     

Ytterligare en fin dag, ja t.o.m ortsborna säger att vi har tur med vädret, det är vanligtvis inte så här det ska vara… och som vi förstår så är det varmt i hela Europa och så även i Sverige. Hörde med fjällen dom har ännu inte fått någon natursnö , så säsongen som brukar starta den 15 nov varje år har kommit av sig. Ja vi fortsätter att njuta.

Av valter raaske - 7 december 2011 08:58

Efter att gått igenom hotellet åker vi till en Olivlund , ja det är hotellets ägare som köpt lunden och gjort om den till ett utflyktsmål. Under jord , ser ut som stenhögar finns bostad, vinkällare och toa fördelat på tre "stenhögar" helt modernt inne. Ja dom har också en hönsgård här , hönsen har en eget hönshus i samma stil. Förutom oliver så odlar dom allehanda frukter och så finns ett stort grönsaksland.


Vi blir bjudna på lite förfriskning och sitter och samtalar en stund, då Jagoda går ner i vinkällaren och hämta egen producerad olivolja som vi får. Ja innan så var vi och kollade på "fabriken" som ligger i området där man pressar oliver till olja, allt är ekologiskt


Bara denna anläggning är värt ett besök på Brac. Tack till Jagoda och Hotel Bracka Perla för visiten. En upplevelse som vi bär med oss i själen.

 ( den 17 nov 2011)


HÅLL TILL GODO

               

Av valter raaske - 7 december 2011 08:37

40:de DAGEN TISDAG  DEN 29 NOV 2011, 18 sol

     

Det fina vädret består, vi solar, promenerar och fikar. Solnedgången nedanför kyrkan…. Ja det går inte at beskriva hur mycket energi en sådan här dag för till oss. Toppendag.


Presentation

Fråga mig

44 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill Ni ha på Bloggen?
 Mer text
 Mer bilder
 mer detaljer
 mindre detaljer
 fler länkar
 mindre länkar
 inlägg varje dag
 inlägg varje vecka
 inlägg varje månad
 mindre bilder
 mindre text

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ rask med Blogkeen
Följ rask med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se