Alla inlägg under december 2011

Av valter raaske - 26 december 2011 19:38

58:de DAGEN LÖRDAG  DEN 17 DEC 2011, 13 grader regn, moln och åska


I dag är det ännu sämre väder , det har åskat hela natten och det har blivit lite kallare. Vi trotsar vädret även i dag med en långpromenad. Sen blir det stugsittning.


ANNONS
Av valter raaske - 26 december 2011 19:36

57:de DAGEN FREDAG  DEN 16 DEC 2011, 15 grader regn, moln


I dag är det regnväder men vi tar oss ut mellan skurarna och går ner på byn och fikar. Mest innefix, men på eftermiddagen åker vi till et stora köpcentret no one och strövar omkring.


 När det är dåligt väder brukar vi göra så och det är många med oss som väljer samma. Vi går runt någon timme och Veronica snöar in på en kofta, en vit. Det blir köp och en nöjd hustru och hennes man åker hem i mörkret till sitt.

ANNONS
Av valter raaske - 25 december 2011 11:12

56:de DAGEN TORSDAG  DEN 15 DEC 2011, 15 grader sol och regn


Går även i dag och postar julkort, sen tar vi en lång promenad omvänt vad vi brukar så vi kommer ner på gamla Splitvägen, tar den ner mot kyrkan.


I kyrkan är det begravning och i höjd med kyrkan går vi förbi en dam, hon säger att "det är begravning" Alf svarar " det är det" ah säger damen är Ni svenskar? Sen promenerar vi ner på byn i sällskap med damen som hinner berätta hela sin livshistoria och vi tycker att det är en charmerande kvinna. Hon berättar att hon bott i Markaryd sen 1962 och flyttade som pensionär tillbaka hit. Tyvärr grusades hennes pensionärsliv då mannen kort tid efter att dom flyttat dog, så hon var änka med tre barn och barnbarn i Sverige. Ja hon tyckte det var roligt att få prata lite svenska och presenterade sig , hon hette på svenska Violetta. Vi skildes glatt och berättade när vi talade om att vi kände Ante och Ilda att hon bodde granne med dem. Ja världen är ibland liten.


Vi går till stamstället Lido där kommer vi i samspråk med ett ungt par som också gav oss en mycket intressant beskrivning hur hotell och restauranglivet fungerar här helt olika sommar mot denna tid. Mannen var i restaurangbranschen. Veronica busade med deras lilla flicka och när dom hade tagit adjö av oss och stod vid sin bil, kommer flickan som serverar och tog vårat kaffekvitto… paret där och pekade betalde Eran nota. Snacka om att folk är vänliga här , vi han precis skrika hvala ( tack) till dem innan dom åkte i väg.


Två möten med intressanda människor, vi fikar färdigt  går sen hem och tar det i timmerkojan.   

Av valter raaske - 25 december 2011 11:10

55:de DAGEN ONSDAG  DEN 14 DEC 2011, 15 grader moln

 

I dag har vi skrivit Julkort tar en promenad och går förbi Posten för att posta dem. Ja i posten finns det två luckor, en är posten och en är postbanken. Det är lite folk före, är alltid folk på postkontoret… vi har varit här flera gånger tidigare. Ok, vi berättar vårt ärende, postkassörskan tar våra kort och tar fram frimärken och klistrar på den( så var det länge sen dom gjorde hemma i Sverige) och sen stämplar dem och sen kommer notan. Vi betalar  ,tackar och går.


Vi är nu i övre delen av Stobrec och på väg ner mot Strandgatan, precis när vi passerar Ante och Ildas hus kommer det en bil… jo det är Ilda. Ibland så är det lustigt… hade vi varit en minut åt det ena eller andra hållet så hade vi inte möts. Vi blir inbjudna på kaffe och en pratstund. Ante är dunderförkyld och "slokörad" men trots att vi inte vill störa , så vill Ilda att vi kommer in. Fick kaffe och en pratstund , trevligt som vanligt och Ante ansträngde sig att delta , men man såg att han var ur slag.


Vi tar adjö och tar en promenad , handlar och går hem till oss  

Av valter raaske - 24 december 2011 10:00

                        God fortsättning vi hörs

Av valter raaske - 22 december 2011 15:01

54:de DAGEN TISDAG  DEN 13 DEC 2011, 16 grader moln


I dag är det Lucia , men det märks inte här … det är inte vanligt att man firar Lucia.


Efter frukost pysslar vi lite inne  det  är något bättre väder nu, vi tar den vanliga svängen och får lite motion i kroppen.


På em. åker vi till det stora varuhuset Emmezeta och köper lite skruv och där fotar vi Lucia, tärnor och tomtar… ja Ni har ju redan sett korten om Ni vill se dem igen kolla på den 13 dec 2011 så finns dom där.


Veronica vill gå in i möbelaffären Emmezeta… o jösses vad stort , dom har allt, ett varuhus i varuhuset och vi har varit här massor med gånger både i år och tidigare och inte upptäckt detta.


Veronica kommer i sjunde himmeln. Vi var inte beredda på detta så det blir " bara" en timme… hit skall vi återvända.


På hemvägen stannar vi och köper 24 l mjölk, vi skall baka. Nä skämt åt sido , det är hållbarhetsmjölk som vi har ligger i reserv. Vårt kylskåp är så litet att vi bara kan köpa 1till 2 liter färskmjölk åt gången. Ja nu är det mörkt och vi  far hem till timmerkojan och myser.

Av valter raaske - 22 december 2011 14:59

53:de DAGEN MÅNDAG    DEN 12 DEC 2011, 17grader   REGN

I dag är det regn, var inne i vagnen och fixade … började på varsin bok och skriver julkort till våra släkt och vänner.


Det är stugmys med lite innerdag också.

Av valter raaske - 21 december 2011 20:28

Här kommer bilder från utflykten till vattenkällan och bocciamatchen med eftersnack.


Håll till godo

 

                       

Presentation

Fråga mig

44 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill Ni ha på Bloggen?
 Mer text
 Mer bilder
 mer detaljer
 mindre detaljer
 fler länkar
 mindre länkar
 inlägg varje dag
 inlägg varje vecka
 inlägg varje månad
 mindre bilder
 mindre text

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ rask med Blogkeen
Följ rask med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se