Alla inlägg under maj 2011

Av valter raaske - 20 maj 2011 12:35

Söndag den 8 maj

 

Vi gör inget särskilt är på campingen hela dagen.

 

Av valter raaske - 20 maj 2011 12:33

Nu har vi fått internetuppkoppling och kommer att leverera varje dag, hopas också få med lite bilder också.


Av valter raaske - 12 maj 2011 20:44

På väg hemåtI morgon lämnar vi Pula och kör hemåt. Vi kommer att ta det lugnt och besöka en hel del platser. Det kommer att ta sin lilla tid och tyvärr förlorar vi internetkontakten . Vi kommer inte att komma åt att lägga in på bloggen varje dag det blir osäkert. Men som tröst kommer Ni att få massor av bilder som vi inte kunnat lägga upp tidigare. Kolla in på bloggen i början av Juni så kommer det material. Kanske vi kommer åt Internet på hemresan och då kommer det färdbeskrivning. Om du inte vill missa kolla varje dag man vet aldrig.Hälsningar hemvändarna.

Av valter raaske - 12 maj 2011 12:30

Lördag den 7maj

 

Campingliv hela dagen sen på em. åker vi in till Pula.

 

 Går till parken och köper en sandwich och Cola sitter i parken och äter , det är även i dag några a- lagare och några ungdomar som delar parken med oss. Man ser butiken som säljer sandwichen från parken, det är en jämn ström med kunder och flera går till parken liksom vi och äter. Det är en hel fantastisk förkväll, lika varmt som det brukar vara i augustikvällen hemma. Vi äter och kollar parklivet, en stor händelse är att en av a- lagsgubbarna har varit och köpt en vinpava. Det vållade honom mycket arbete, det sitter en aluminium förslutning över korken. Den skulle bort för att flaskan skulle kunna öppnas, men icke den gav sig inte, efter 5 min överlämnade han flaskan till kompisen som efter ytterligare fem minuter fått bort hindret. Nu var det dags att provsmaka, det blev varsin klunk och sen ställdes flaskan ned på marken.

 

 Från bänken en bit bort satt två andra a- lagare  en man och en gammal kvinna, nu var det dags för dem att göra ett besök hos killarna med flaskan.

 

 Ja det finns teater men det finns det verkliga livet också, som spelar upp scener för ögonen om man bara vågar sitta som åskådare. Innan ridån går ner lämnar vi parken och åker och handlar.

 

Vi köper bl.a fyra rejäla köttbitar av nöt för 59 kona kilot.

 

 När vi kommer hem blir det lite kvällsfika och kortspel

Alf vinner , nu står det 44 -41 till Veronica. Vi skall till 50 för att ta en poäng i turneringen. Om Alf skall ha en chans så är det dags att lägga på ett kol.

 

 

Av valter raaske - 11 maj 2011 10:28

Fredag den 6 maj

 

Vi har varit här en vecka nu, tiden går fort.

 

 På platsen som "Tyskarna" lämnade står nu ett par från Holland. Det är ett tvärtompar mot tyskarna. Vi hälsar på morgonen och sen inget mer. Det är ett par med prylar,  han tar fram sina vindsurfinggrejor, ni tror det inte men det tar minst en timme att ställa det i ordning, sen är inte vinden bra och det blir ingen sjötur idag heller, ja så skall grejerna plockas tillbaka det tar också minst en timme.

 Hon tvättar och hänger upp sina bikini på tork, har aldrig sett henne bada men hon har minst fem par. Hon har urtjusiga kläder enligt vår egen modebloggare Veronica.

 

 Vi iakttar vad som försiggår på campingen det är ett nöje bara det . Själva läser och solar vi,  och är perfekta,ha ha

 

 Efter lunch blir det en promenad till Fazana och fiket. Vi gör Fazana i flera timmar och handlar sen lite färskt bröd och går hem i solnedgången.

 

Solnedgångarna här är hur fantastiska som helst och varje kväll så ser man folk med sina kameror, som  försöker bevara stunden.

 

Inget kortspel

Av valter raaske - 10 maj 2011 19:06

Torsdagen den 5 maj

 

I dag åker "tyskarna", dom skall åka hem till  Stadt ligger 2 mil nordväst Hamburg vid floden Elbe . Dom har varit pratsamma och bjudit på fika.

 

Vi köper lite färdkost och en present och ger dom.  Dom blir glada och erbjuder Veronica att prova en jumper och vips är det ett kläd- bytar party. Allt väl dom kom iväg vid 10 tiden. Vi växlar adress och e mail och skall höras.

 

 Vi går upp till Poolen och blir där hela dagen. Vi är ensamma ett par timmar, först kommer det en farbror i Alfs ålder , sen´´ kommer det ett gäng ungdomar både pojkar och flickor i 17-20 årsålder. Vi gissar att det är idrottsungdomar från , ja Tyskland, eftersom dom talar Tyska.

 

Nu blev det fart och fläkt och grabbarna uppvisar allehanda konster och hoppar i vattnet. Kanske inte för att imponera på oss men flickorna var synbart intresserade. Två av flickorna bar slöja och var fullt påklädda emedan dom andra hade bikini, jag allt är ju möjligt.

 

Ja då fick vi något att fundera på i dag också

 

Gick hem på em. och gjorde ingen ting, jo både Veronica och jag har börjat på en ny bok.

Alf har inte läst på länge,  men nyss läste han  en bra bok som handlar om två gamla tanter som visar sig vara ena riktiga krutgummor.. ja en jättebra bok med titeln " Sirila män sökes"

 

Kortspelet fick en bemärkelsedag.

Först får Veronica en straight flush i ruter med Ess i topp, ja då vinner man direkt. Det är den första på denna resa. Sen´ spelar vi en andra gång och då vinner Alf , all lugn är återställt, Veronica leder med 44 -40

Av valter raaske - 9 maj 2011 10:56

Onsdag den 4 maj

 

I dag är det utflykt till Rovinj. Efter frukosten startar vi.

 

Vi kör småvägar från Fazana efter kusten mot Rovinj.

 

 Kör ner till en del byar och Campingställen men tyvärr slutar ofta vägen och vi tvingas köra tillbaka samma väg, visserligen bara några km , men det känns tråkigt. Av det skälet hoppar vi en del ställen.

 

 Vi kör till byarna Barbariga, Bale och Polari det har det vanliga stuket. När vi kommer till Rovinj parkerar vi bilen,  i den sydvästliga delen  och har hela staden för våra fötter. Från första stund kände vi trivsel.

 

 En marina, en Strandgata full med liv och rörelse.  Här var det mer av allt. Fiken och restaurangerna var på rad och massor med småaffärer. Högt på en kulle låg kyrkan och runt om klättrade hus. Det var gamla stan med sina smala gränder.

 

 Vi bestämmer oss efter att varit där i två timmar att lägga ytterligare pengar i p- automaten. Vi går en sväng till och bara myser.

 

Sedan äter vi på ett  trevligt ställe med utsikt över havet. Maten var toppengod.  Vi kollar på lägenheter en mitt i stan och utsikt över havet på 60 m3,den  kostar runt 1 milj.kronor här skulle vi kunna bo, det är nära till Pula och Trieste i Italien .

 

Vi tackar för oss och åker vidare ett par mil ytterligare norrut. Svänger av mot kusten och det upprepar sig , återvändsgata!  Men vi får se en hel del och bl.a hittar vi ett par jättestora campingplatser. Vi funderar hur ser det ut här på sommaren om alla hotell och campingplatser är fullbelagda…. KAOS i varje fall i trafiken.

 

 Allt nog, vi åker vidare och kommer till ett kärt återseende. Efter att åkt på en väg som stupar rätt ner mot havet kommer vi till vallmofältet. Förra gången var det rött som tjurblod på hela fältet, i dag hade dom plöjt upp det hela. Vilken  miss, men tycker naturligtvis att det varit roligt att få uppleva detta en gång till. Vi tar en paus vid fältet och minns.

 

Sen åker vi till början av Lim Fjorden, bakom oss har vi en ravin som är säkert hundra meter hög på bägge sidor, vilket är början på fjorden. Fantastisk naturupplevelse. Vi kör ner en liten väg och kommer till fjordmynningen.

 

Här finns ingen ting annat än för turister, två restauranger och ett otal stånd med påflugna försäljare och ett kaffeställe. Hela grejen är för turister…..

Turistfälla nr 1,  kaffet kostar 14 kona mot vanligen 7-10 kona. Ja, vi har varit här förut och köpte då en ost som var hemystad. Smaksensation…smakar usch, den sämsta ost vi smakat på och vi köpte ett kilo för dyra pengar. Så någon ost blev det inte denna gång.

 

Bara fika och lite tittande på folk, det är massor med folk här, bl.a ett svenskt bussgäng som vi stötte ihop med.

 

Ja nu vänder vi hem tar motorvägen och är hemma efter drygt  5 mil.

 

Veronica vinner och det står 43-39 till henne.

 

 

Av valter raaske - 8 maj 2011 08:32

Tisdag den 3 majFint väder, efter att ätit frukost och solat bestämmer vi os för en långpromenad. Vi går till andra sidan viken. Först går man efter vår Camping på stranden, på Campingen ligger det massor av hus som hyrs ut, sen´ kommer man till en liten "marina" en sådan vi känner igen hemifrån med normala båtar, som den inhemska befolkningen har. Går över en liten bro kommer sen till ett område med massor av stora hus och en restaurang som ligger precis vid havet. Området innehåller också fotbollsplan, vollyboll osv.. det är en skola för idrott. Vidare över ett gammalt industriområde, här har Alf mycket att se och fundera över, Veronica är totalt ointresserad och ser det som en transportsträcka. Efter industriområdet kommer vi till en improviserad liten båthamn och därefter till en stor Camping. Platsen måste ha anor från förr med ett antal fina hus som kan ha varit för Titos närmaste män, halvön ligger mittemot Titos sommarö Brioni, så med båt kan det bara ta 5 -10 minuter. Allt nog, i dag är det en Campingplats med affär, bageri ,restaurang och kafe´ .Områdes ena del är uppsnyggat och man har nytt servicehus, det andra är så där… Inget vi blir sugna på att åka till. Vi fikar och sitter med havsutsikt över havet och med Titos Sommarö utanför… vi är vana, nu när jag skriver detta och tittar ut genom husvagnsfönstret ser jag Titos Sommarö. Jag tar ett kort så får ni se det också. Ja nu när vi fikat färdigt så är det samma väg hem. Vi ser ett fikonträd där fikonen är stora som små hönsägg och vi hittar ett lagerbladsträd och ser en massa olika blommor. Hemma igen är vi rejält trötta after att gått en 6-7 kmPå eftermiddag åker vi in till Pula för att handla , vi passar då på att utforska den sydöstliga delen. Vi kör till flygplatsen, rundar den, kör igenom ett antal små byar. Vi är hela tiden flera km från havet, här lunkar det på med ett inhemskt liv. Man har vinodling, olivträd och grönsaker. En del hus ser man har förvandlats till bostad för människor som jobbar och pendlar , kanske att dom arbetar i Pula. Nu börjar vi närma oss kusten och på en gång blir husen större och skyltar med "apartment" dyker upp. Vi är nu på väg mot Medulin en större by med hotell och flera campingplatser och en halvstor marina. Vid marinan ser det ut som det gör på Strandgatan i turistbyarna, många fik och restauranger och en del småaffärer och stånd. Här kommer vi nog att vara när vi kommer ner i oktober. Man håller på att bygga motorvägen ända hit, det är c:a två mil till Pula center. Vi åker till varuhuset och handlar, sen åker vi hem och slappar. Inget kortspel.

Presentation

Fråga mig

44 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill Ni ha på Bloggen?
 Mer text
 Mer bilder
 mer detaljer
 mindre detaljer
 fler länkar
 mindre länkar
 inlägg varje dag
 inlägg varje vecka
 inlägg varje månad
 mindre bilder
 mindre text

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards