Alla inlägg under april 2011

Av valter raaske - 8 april 2011 09:46

Tisdag den 5 april 2011

Vi äter frukost, det är dåligt väder blåser och småregnar. Men det är inte värsta BORAN som väderlekstjänsten förutspått.


Kl. närmar sig 11 och Ante och Ilda har inte ringt återbud. Vi tänker att dom gör nog det snart, vi skulle vara hos dom kl. 12. Men när det gått en kvart och ingen ringt så anar i att det blir inget återbud. Vi gör oss i ordning och Veronica säger med sin bestämda röst att jag går inte i detta väder jag skall åka bil.


Allt nog vi knallar iväg och är framme prick 12, vi hör Ante och Ildas röst genom häcken.


Konstigt , det har slutat  blåsa men det är mulet och regnet hänger i luften men det är uppehåll.


Ante rensar fisk som Ilda fiskat med plånboken, vi småpratar och Ilda försvinner in i köket, Veronica och jag håller Ante sällskap. Han tänder grillen med torkade vinrankor och sen på med  vanlig ved. Det blir snabbt en fin glöd.


Han grillar fisken och champinjoner. Vi får besök vid grillen först av Antes bror och sen av dottern och hennes pojkvän.


Efter att grillningen är klar går vi in i huset och sätter oss på deras inglasade  balkong.

           

Vilken härligt plats och vilken fantastisk måltid, först en soppa och sen´ fisken. En jättegod måltid och den blir ännu godare när den står i kontrast till våran enkla kökskonst som vi är vana vid.


Sedan toppades det hela med Gevalia kaffe och Japanvind.  Det var premiär för dottern och pojkvännen, som båda hört mycket om den kakan för oss var det tredje gången men ändå så fantastisk god. Det är en kaka som Ilda bakar,  den går inte att förklara måste smakas.

    


Timmarna rinner i väg klockan hade redan hunnit passera fyra och vi skiljs efter fyras timmar trevlig samvaro med god mat.


Vi hade med oss en lien plojpresent Matjessill, knäckebröd, potatis, Purjolök/ gräslök hittar vi ingen/ och gräddfil. Gräslök hade  dom själva på tomten.  Sill finns inte här nere i varje fall har vi inte hittat det, hoppas att det blir en Sverigemåltid för Ante.


Vi går hem, den här gången tar vi en väg högre upp i byn, Ilda varnar gå inte vilse, vi svarar kaxigt vi hittar, men lika fullt går vi vilse. Allt nog vi kommer hem och avslutar med en video med Will Smith som kärlekskonsult en toppenrolig film.


Inget kortspel


Av valter raaske - 7 april 2011 09:29

Måndag den 4 april 2011

 

På fm. sitter vi på stranden och solar, tjo , då kommer våra svensk-kroatiska vänner förstärkt med en dotter som bor i Sverige och är här på besök.


Hon bor i Skåne men är här en vecka. Vi pratar och stämmer av hur vi har det . Vi blir bjudna att grilla i morgon om det inte blir dåligt väder. Man har varnat för "BORAN".


Våra tyska grannar kommer för att säga adjö, dom skall fortsätta till Omis , det är bara några mil söder ut där skall dom vara några dagar för att sen´ under 14 dagar ta sig hem till tyskland. Dom kommer förmodligen att stanna till i Zadar och bo hos BABA GARA. Vi tipsade dom.


På em. tar vi vår handel och kafferunda. Vi ser våra svenska vänner fara iväg med bilen, vi vinkar till varandra.


Vi kollar på bilar det finns några riktigt fina bilar stora Mercor,  Audi och BMW. Men dom flesta bilarna är 5 år och äldre de flesta Tyska och Franska bilar. Vi har inte sett en enda SAAB i Kroatien men en och annan Volvo kan man se.


Vi spelar kort det var då fasen om inte Alf skulle kunna vinna, men nej Veronica vann 28-33 till Veronica


Vi ser på 1-100 på Tv , en frågesport, ja vi fattar inte så mycket , men ett och annat, så vi kämpar på.


 Sen blir det en video med bl.a Klintan och Salavas "Kojak". Miljön är från andra världskriget och ett gäng "jenkare" skall sno 14 000 guldtackor från Tyskarna. Kul och underhållande.


Vi kom inte i säng förrän efter midnatt.


På natten kom BORAN med regn. Det blåser inte så kraftigt ännu men det skall bli värre i morgon.


Av valter raaske - 6 april 2011 18:15

Söndag den 3 april 2011


Efter frukost tar Veronica en promenad i vattnet, det är långgrunt, flera hundra meter ut, särskilt grunt är det på fm. då vattnet sjunker en meter.


Vi ser flera personer från lokalbefolkningen som går i vattnet och plockar krabbor, dom är rätt små max 15 cm mellan klorna.


Vi går sedvanligt till Stobrec fikar och handlar, sen blir det lite fix.


 På kvällen åker vi till varuhuset "number one", Veronica köper nya naglar och jag batterier till termometern, så nu kan vi börja att lämna  temperaturrapport igen.


Det är Tjejkväll, så dom har öppet till kl. 24. Det är mycket bilar på parkeringen, mycket folk i varuhuset. Man ser inte många med kassar  dom flesta flanerar och fikar. Det finns massor av fik i varuhuset. När jag köper batterier så är det i en stor elektrisk affär i två plan , så stor som en ordinär Coop Extra butik . Jag är ensam där med spisar kylskåp tv lampor etc. Men det finns 12 personer som expedierar, så servicen är det inget fel på. Man undrar hur det skall gå ekonomiskt.


Inget kortspel, det blev kväll direkt

Av valter raaske - 5 april 2011 11:06

Lördag den 2 april 2011

 

Vädret toppen vi solar , promenerar och fikar    


Lite Tv tittande och man blir trött av solen så det blev tidig kväll.


Veronica vann 28 -32 till Veronica

   

Av valter raaske - 5 april 2011 11:04

        

Av valter raaske - 5 april 2011 10:48

Fredag den 1 april 2011  

 

En toppenskön morgon , vädret är varmt med växlande molnighet.


Efter frukost solar vi till lunch, sedan tar vi oss en promenad till byn Stobrec . Går först till apoteket och köper näsdroppar, pratar med några gubbar vi känner sen´ tidigare, går till stamstället Lido och "cappuccinerar". Handlar och går hem.


Vi solar hela eftermiddagen, vilken dag. Vi klagar nästan på att det är för varmt- skämmes tamefaan- vi har ju åkt hit för att få värme. Kvällen var ljum som en augustinatt hemma- otroligt. Vi kollar vädret och ser att Stockholm har +2 och Helsingfors -3. Då känns det värt att vi återvände .


Det blev en video, Maffiabröder, delvis en sann berättelse. Toppenfilm.


Veronica vann 28-31 till Veronica


Av valter raaske - 4 april 2011 20:16

Torsdag den 31 mars 2011



Vårt lilla barnbarn fyller 18 år, vi grattar honom via Internet och talar med honom på telefon på eftermiddagen. Han är då på väg att skaffa legitimation och har köpt sin första lagliga snusdosa. Nu är han också vuxen och redo att vandra ut i livet.


Vi börjar att packa ihop och göra klart för att åka till Split. När vi är klara betalar vi för oss, har varit i Cicte i 10 dagar. Det blev farväl till värdinnan och Österikarna och vovven . Tony campingvärden är inte hemma han har åkt till Makarska och kommer på em.


Vi kommer iväg vid lunch och efter två timmar var vi framme. Vad dom har grejat på campingplatsen och även håller på och grejar. Vi träffar värdinnorna i receptionen samma som vi känner sen tidigare och vi får en toppenplats direkt vid vattnet.


Vi är sex ekipage på campingen, en fransman, en österrikare och tre tyskar. Dom som står närmast oss är ett trevligt tyskt parsom erbjuder oss hjälp med att ställa upp vagnen. Vi pratar med dom om vad det finns för campingar som är öppna norrut, vi tipsar om  dom vi vet.


Vi gjorde i ordning och åt sen en sen lunch.


På em. solade vi toppenskönt.


Veronica kunde koppla in TV:n vi fick in 11 kanaler,dock bara Kroatiska  Vi tittar på motsvarande halv åtta hos mig och frågetävlingen 1 mot 100.


Av valter raaske - 3 april 2011 10:38

Onsdag den  30 mars 2011

Efter frukost tar vi en långpromenad vi går först till Bobbans camping sen vidare till den stora campingen Camp Dole och vidare till byn Zigosce.


 Det är en liten by med ett café, som är stängt nu, en liten hamn och massor av apartment. Man ser några män som jobbar och några barn som leker vi hamnen annars är den öde. Vi hälsar på en gammal farbror som också tillhör ledighets kommittén som vi. Vi sitter en halvtimma och njuter i det fina vädret.


 Sen går vi tillbaka, på Camp Dole har det i stort inte hänt något annat än att  man ansat olivträden och eldat upp riset, det är flera stora sotfläckar på marken, i övrigt helt öde.


Vi kommer tillbaka till Camp Boban, där håller man på och bygger till service hus, vi talar med en yngre man som jobbar med fasaden. Han berättar att han träffat flera norrmän och svenskar när han jobbar i Podgora. En trevlig pojke så om man haft en dotter var det en svärmorsdröm…. Camp Boban öppnar 1 maj.


Vidare hem, på campingen är nu bara österrikarna och vi. Vi har bestämt att vi skall flytta till Split i morgon. Vi får också reda på att Österrikarna åker på fredag, dom åker non stop hem , det är 100 mil. Dom skall sedan åka till England och kommer hem till Österrike i början av Juni.


Alf  vann det står 28-30 till Veronica.

Presentation

Fråga mig

44 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill Ni ha på Bloggen?
 Mer text
 Mer bilder
 mer detaljer
 mindre detaljer
 fler länkar
 mindre länkar
 inlägg varje dag
 inlägg varje vecka
 inlägg varje månad
 mindre bilder
 mindre text

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards