Alla inlägg under februari 2011

Av valter raaske - 6 februari 2011 06:36

Torsdag den 27 jan


Vi startar tidigt för att köra via Greifswald-Stralsund och till Sassnitz.


 Tar färjan till Trelleborg och kör sedan upp till Jönköping. Väglaget är torrt det snöar lite till och från, vi kör till Jönköping och övernattar där.


 Vi tar igen oss går in på datorn som vi inte haft tillgång till på några dagar och kollar allt.  


 Alf bastar och naturligtvis träffar han 3 Ungrare som berättar hela sitt liv för honom. Dom jobbar med att bygga Jönköpings domstol , har varit i Jönköping sedan i okt 2010 och skall jobba till maj 2011. Dom berättar om jobbet och hur det är att ha familj och barn i Ungern, men det är att dom tjänar mer än dubbelt när dom jobbar i Sverige som lockat dom hit. Totalt jobbar, beroende på tid, 8-11 Ungrare på Domstolsbygget.


 Veronica fick nyheter på Svenska via TV, ett och annat har hänt som vi missat. Det blir kallt på natten och det kändes i vagnen svårt att komma över 18 grader . Nu går det upp för oss vad bekvämt livet ter sig med +15 grader och sol, mot -5 grader och sol. Vi somnar tidigt.

Av valter raaske - 5 februari 2011 11:30

När vi åkte från Slano till Trstens körde vi upp i berget och vidare till Trstens

Lite bilder efter vägen

        

Av valter raaske - 5 februari 2011 11:14

Onsdagen den 26 jan 2011


Fortsätter via Nürnberg till Leipzig och till Berlin.


 Väglaget är blött men ingen halka, det snöar hela tiden och temperaturen ligger på +- 0 grader och saltbilarna går på Autobahn hela tiden.


Nu har medelfarten ökat och vi har när vi kommer fram till Berlin kört 185 mil. Vi kör till en camping 2 mil norr om Berlin som vi varit på förut och som är öppen året runt.


Nu blev det vila och natt. Under natten blev det -5 grader och det känns i vagnen, vår vagn är en sommarvagn och det är lite svårt att hålla värmen. Men vi somnar och sover gott.


Av valter raaske - 4 februari 2011 09:02

            

Av valter raaske - 4 februari 2011 08:50

Tisdag den 25 jan

Nu är vädret snöigt och lite blåsigt vi kör mot Udine  nu är vi alperna .


 Det snöar blåser och det är långa uppfartsbackar och nerförsbackar trots att vi åker genom en mängd tunnlar.. Det är jättehalt och massor av snö vi kör i 20 km och tycker att det går för fort. Vi kör så här i tre timmar sen blir det bättre så vi kan köra 30-50 km.


Vi försöker hitta en plats att stanna på helt omöjligt alla platser och lite till har lastbilarna tagit. Dom står t.o.m på bensinmackar, där man skall tanka finns bara en pump att tillgå sen får man backa ut. Lastbilarna står på avfarter och ibland t.o.m i innerfiler. Helt galet kaos.


Det är tusentals lastbilar som står still, vi undrar hur många finns det. Dessutom blir vi omkörda av ett hundratal lastbilar i timmen. Det är bara att dom kör 80-100km trots att det är blixthalka och dom varnar hela tiden på radion.. Jobbigt, jobbigt, jobbigt.


Så småningom kommer vi till Salzburg och kan så smått lämna alperna bakom oss, men det dåliga väglaget består, men här är det runt 5 grader kallt och man saltar för fullt. Vi kan trots snöfall ligga på en 60 km och det känns att vi kommer lite fortare fram. Vi hittar en p plats och får lite vila.

Av valter raaske - 2 februari 2011 10:27

              

Av valter raaske - 2 februari 2011 10:05

Måndag den 24 jan

Nu är vi på väg, det är lugnt och solen skiner.


Vi startar kl 06.00 det är torrt väglag, vägarna är krokiga, vi kör efter kusten det är otroligt vacket men det går bara 45 km i timmen i snitt så det tar tid att komma fram.


Vi kör via Split-Biograd-Zadar vi kör in i Slovenien in i Italien till Trieste. Vi har nu kört 70 mil och måste hämta nya krafter.

Av valter raaske - 1 februari 2011 18:40

Söndagen 23 jan

Vi ligger kvar och väntar bättre väder.  Men nu börjar Buran att lugna ner sig men den är långt ifrån borta. Vi får kolla väderleksprognosen


Vi har skrivit förut hur det är att sova i husvagn när det är storm. Den här gången har det gått skapligt och det beror på att vi har en plats som ger oss bra lä. Men stormvindarna i Buran slipper ingen undan så nu har vi " ruskats om i flera dygn" det är obehagligt för man vet inte vilken styrka och hur länge man skall bli utsatt. Men det har gått bra hittills.


Vi tar bilen och åker in till Makarskar det går fint det är måttlig vind. Vi åker till det stora varuhuset och det är stängt.


 "Det tänkte vi inte på Sickan  det var inte planerat i minsta detalj". Vi hade en lång lista vi skulle handla, vi har varit här sammanlagt med förra gången över ett halvår och inte upptänkt att affärerna är stängda på söndagar, så än finns det att upptäcka.


Besvikna på detta åker vi till några småaffärer och en del av dem var öppna. Ljuset tänds. Vi har åkt förbi en skylt att det finns en affär på utfarten mot Split, var har säkert åkt förbi den ett 10 tal gånger utan att det väkt vår nyfikenhet så åker vi dit.


Döm om vår förvåning här är det öppet och det är ett stort varuhus. Det är Kerum, vi känner affärskedjan sen tidigare. Det här är en privat affärskjeda och det största varuhuset är Konsum som var stängt ,så här tänker man olika, en del affärer på personalen och en del på kunderna


Vi handlar och återvänder glada i hågen utan fika det tänkte vi göra tillsammans med Campingvärdparet.


 Klockan är nu åtta på kvällen och det har lugnat sig mycket så vi har förberett för att startar i morgon.


Vi har betalat och fikat blev inställt då strömmen gick,  i natt förstördes deras kaffemaskin så det blev lite småprat och farväl av Campingvärldarna  med  kramar och vi säger att vi kommer tillbaka om inte i vår  så är vi här i höst igen som det känns nu.


Ja strömmen var borta flera timmar i natt och då faller innetemperaturen ner mot 15 grader- strecket, men det blir hyfsat fort varmt igen när strömmen kom tillbaka.


Nu blev det en tidig kväll

Presentation

Fråga mig

44 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill Ni ha på Bloggen?
 Mer text
 Mer bilder
 mer detaljer
 mindre detaljer
 fler länkar
 mindre länkar
 inlägg varje dag
 inlägg varje vecka
 inlägg varje månad
 mindre bilder
 mindre text

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards