Alla inlägg under februari 2011

Av valter raaske - 10 februari 2011 08:47

Måndag den 30 jan 2011


Vi äter frukost och mornar oss lite.


Gör det sista på dödsannonsen och ringer till Strängnäs tidning och beställer. Den kommer in på onsdag den 2 feb.


Alf och hans lillebror åker till blomsteraffären och beställer ett blomsterarrangemang går sedan och bokar lokalen till den 18 feb, där minnesstunden skall vara. Diskuterar vad som skall serveras. Sambon  har skickat med  en önskan att hon vill att det skall serveras smörgåstårta, men det går inte att få bordsservering på det, så vi hoppar det.


 Kollar på lokalen vilket bröderna tycker är jättefin med utsikt över Gripsholmsviken och man ser Gripsholms Slott. Vi enas om att det skall bli bordservering och menyn får vi inte avslöja då blir det inte bra om gäster vet i förväg men vi är nöjda.


Går sedan till begravningsbyrån och checkar av. Kommer överens med dem att vi också skall ha ett program och tackkort, så nu plussades summan på lite till . Vi skall nu hem ock boka möte med prästen  så snabbt som möjligt så att vi kan lämna in  manus till begravningsbyrån.


Ringer prästen ( pappa ville inte ha  någon av de ordinarie prästerna utan en pensionär som var nära bekant med pappa) bokar honom till den 18 jan kl. 15. Vi  har talat med honom tidigare, men datumet var då inte klart. Han blir glad och hedrad att pappa ville ha honom att förrätta begravningen. Vi kommer överens med honom att han skall komma hem till oss nästa måndag.


Alf jobbar vidare med papper och försöker att knyta ihop tråden till bokslutet och deklarationerna förra året


Sen blir det en slappardag

Av valter raaske - 9 februari 2011 16:38

Söndag eftermiddag 30 jan 2011

Vi pojkar går efter högmässan och handlar och stöter då på flera släktingar, ja stan är liten och allt händer runt torget.


 Min lillebror träffar flera av sina barn han har fem barn och min  mellanbror  han har också fem barn, stöter på sin äldsta dotter som nu är mammaledig  det var ett tag sen de träffades. Det kändes skönt för min bror att träffa dottern, min bror bor nu för tiden i Dalarna så det blir inte ofta som han träffar sina barn som alla bor i Mariefred med omnejd.


Vi ägnar resten av dagen till att komma överens om allt praktisk som skall ordnas. Bl.a är vi klar med dödsannonsen.


När dagen lider mot sitt slut är alla överens

Av valter raaske - 8 februari 2011 08:06

Bilder från kyrkobesöket, högmässa söndag den 28 jan 2011

              

Av valter raaske - 8 februari 2011 07:53

Söndag 29 jan 2011


Frukost, Alfs pappas sambo och hans bröder är samlade, det blir genomgång av det praktiska inför begravningen.


Vi går till kyrkan på högmässa, det var längesedan några av oss var där.


Det är alltid stämningsfullt att gå i kyrkan och på denna högmässa är kyrkan full av konfirmander och ledare, dom har varit på ett läger. Det är nästan ett hundratal .


Det blir en ljus och lite annorlunda gudstjänst med musik och sång som ungdomarna står för. Det kommer att bli ett gott minne för oss.


 Alf pappa blev 90 år 3 månader och 26 dagar. Han fick ett rikt liv och bodde hemma ända tills för 4 månader sedan då han fick flytta till ett service hus. Det är sorgligt att förlora sin sambo, far, farfar, gammelfarfar och vän, men han fick vara helt klar i huvudet till sista stund och kunde följa med i allt som hände och kom ihåg det också.


Det är en ynnest att få åldras så och trevligt för alla anhöriga och hans vänner. Han var  väldigt trött de sista dagarna  och somnade in det tror jag är det bästa en människa kan önska sig.  Men han lämnar stor saknad efter sig och det känns sorgligt men förståndet säger ändå att det var så här han ville ha det inte ligga "som en grönsak i flera år" så sa han ,om det skulle inträffa så måste ni förhindra det.


Vi behövde aldrig ställas inför något svårt val. Tack för allt du varit och givit, vi alla saknar dig.

Av valter raaske - 7 februari 2011 14:13

   En stilstudie i snöröjning.

        

    

Av valter raaske - 7 februari 2011 13:56

Lördagen 29 jan 2011

Efter frukost går bröderna igenom alla papper för att bilda sig en uppfattning om bolaget och privatekonomin.


Ett testamente hade skrivit. Hela dagen gick åt och Alf skulle sedan fortsätta för att se till att Banken skulle fungera både privat och på bolaget samt se till att det blev bokslut och deklarerat.


Mellanbror som är en arbetsmyra har nu fått nog av allt snack och överenskommelser så han startar sin traktor och snöröjer hela planen som förr användes till nattparkering för Alf pappas lastbilar .Han blir nöjd och en hel jätteparkering öppnar sig. Vi ställer upp vår husvagn men bor sedan vi kom hem inte i husvagn utan som alla andra i hus.



Ja det är sådana nödvändigheter som måste göras, så det var lördag i timmerkojan. Till kvällen var krafterna slut så ännu en tidig kväll.


Av valter raaske - 7 februari 2011 09:05

Fredag den 28 jan 2011

Vi startar tidigt från Jönköping och styr kosan mot Mariefred. Kommer hem till Alfs föräldrahem efter att kört sammanlagt 270 mil.


Här träffar vi Alfs pappas sambo och hans lillebror. Vi äter lunch tillsammans.


Mötet blir känslosamt vi har inte träffats på tre månader och nu har Alfs pappa avlidit. Mötet blir inte bara känslor det blir också sakligt, vi har via Internet förberett oss och kl. 15 skall vi träffa begravningsentreprenören. Allt går bra vi är överens vad som begravningsentreprenören skall göra och vad som ligger på oss.


Vi går sedan till blomsteraffären och talar om för dem våran önskan och sedan bokar vi en lokal för minnesstunden.


Mellanbror blir försenad står på verkstad med sin bil, men när vi kommer hem är han hemma.


Vi pratar alla om Alfs pappa och samtalar om det praktiska. Pratar och kommer ihåg olika minnen från nutid och från förr. Det är både känslosamt och kul minnen som vandrar förbi.


 Det blir en kväll att minnas.


Alla är trötta så kvällen är rätt ung när vi somnar.

Av valter raaske - 7 februari 2011 08:59

Vi besökte Trsena, har skiviv om det tidigare, då besökte vi Strandvillan. Tyvärr är allt i ruiner, vet inte varför. Det är ett helt fantastiskt läge med en fantastisk stranvilla. Måtte någon förbarnma sig över dett så det kan finnas kvar i framtiden. men efter kriket så blev många papper förstörda och familjer skingrade och dödade. Det finns många ruiener som inte hittat sin ägare , detta är ett fall.                   

Presentation

Fråga mig

44 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill Ni ha på Bloggen?
 Mer text
 Mer bilder
 mer detaljer
 mindre detaljer
 fler länkar
 mindre länkar
 inlägg varje dag
 inlägg varje vecka
 inlägg varje månad
 mindre bilder
 mindre text

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards