Alla inlägg under februari 2011

Av valter raaske - 13 februari 2011 08:02

Söndagen den 6 jan 2011


Veronica och jag åker till Oxelösund och hämtar vårt barnbarn och hans flickvän.

 Dom har varit och hälsat på vår son , hans pappa.


Sen åker vi till kyrkan i Trosa där vi sammanstrålar med vårt äldsta barnbarn och hans flickvän. Vi går på högmässa. Skall man betygsätta den så blir det dåligt betyg. Det var svårt att hänga med, det var   ingen bra reklam för att värva fyra unga att besöka kyrkan oftare. Men vi gick i kyrkan för att hedra barnbarnens Gammelfar vilket jag tycker var ett fint drav av dem att de ville  göra oss sällskap till kyrkan.


Efter högmässan gick vi ner på stan för att äta en pizza, dom fick bättre betyg, det var de största pizzor jag sett dessutom var dom goda. Vi hade en trevlig stund tillsammans.


Efter någon timme skiljs vi  och var och en gick hem till sig. Vi skjutsar lilla barnbarnets flickvän till Södertälje, det är på vägen till Mariefred. Hon bor där och pluggar inom media ock kommunikation.


Sen åker vi hem till Alf lillebror han fyller år. Huset är fullt av folk när vi kommer och stämningen på topp. Det är hans fd. fru, jag dom är kompisar, och alla barnen utom deras stora pojke med familj. Orsaken till det var att dom var hemma och packade för att åkta till Thailand där skall dom skall vara i tre månader med sin två små barn. Det låter helt toppen.



Efter ett par timmar trevlig samvaro åker vi hem . Pappas sambo har åkt för att träffa sin son och fru som bor i Sorunda. Hon kommer hem på måndag kväll

Av valter raaske - 12 februari 2011 10:26

Vi en promenad på strandpromenaden och går sen i i en Botanisk trädgård en helt underbar trädgård med växter från hela världen. Parken har sitt ursprung från 1494 då Ivan Marinov Gucentic- Gozze bosastte sig här  och det blev ett humanistiskt och kurturelt center för Dubrovnikbor. Helt klat värt ett besök om ni kommer till Dubrovnik.


Här kommer lite bilder från trädgården                      

Av valter raaske - 12 februari 2011 09:58

Lördag 5 2011


Var och handlade sen blev det en lugn dag med lite TV tittande. Flickorna stökade i köket och vi åt kungligt och hade en trevlig lördag.


Av valter raaske - 12 februari 2011 09:56

Fredag 4 jan 2011


Alf åker till Trosa och hälsar på barnbarnen, det var också roligt vi hade inte setts sen okt 2011.


Vi snackade om allt möjligt men mest om affärer och kollade på lokaler. Båda barnbarnen håller på att utveckla varsin affärsidé och jag hjälper till som bollplank samt att jag skall hjälpa dem med den ekonomiska redovisningen. Så vi hade en hel del att tala om.


Åker sen hem till Mariefred. Veronica och pappas sambo hade haft en heldag att stöka omkring. Dom lagar jättegod mat och det var inget undantag i dag.

Lite kontorsjobb, läsning och Tv tittande sen blev det kväll.

Av valter raaske - 12 februari 2011 08:05

Torsdag 3 feb 2011


Alf är i Nyköping ordnar så att revisorn i Nyköping får alla papper som pappa hade i Mariefred. Hon har tillsammans med Alf jobbat med redovisning sista kvartalet 2010, nu skall detta smälta samman.


 Åker till sommarstugan och kollar. Allt ser fint ut men det är massor med snö, så att köra upp är helt otänkbart, det blir en promenad med några kullerbyttor, det är isigt och snö i hela backen. Ännu värre blev det ner då en del saker som skall användas till begravningen fanns i kassar. Oturligt nog sträckte jag mig i rygg och lår, ja det verkar naturligt att du skulle halka och sträcka dig var den ömhet man får av frun, det är bara och bita ihop och kämpa.


 Jag träffar vår son ,det var sen i okt 2010 som vi träffades senast, det blev ett hjärtligt möte och vi hade mycket att tala om.


Veronica och pappas sambo passade på att göra Södertälje, det blev shopping och fika och hem kom dom lyckliga med sina nyförvärv. Ja dom fick en heldag för sig själva och det var dom helt nöjda med.


Av valter raaske - 11 februari 2011 17:41

          


Vill du se fler bilder från Mariefred och kolla på vad stan har att bjuda, kolla länken

http://www.imariefred.nu/

Av valter raaske - 11 februari 2011 17:25

 Onsdag den 2 feb.2011


Vi rotar med allt möjligt kollar vad som blivit gjort och vad som skall göras.


Alf letar och sammanställer papper  på AB som skall till Nyköping. Lastar bilen full med pärmar och åker till Nyköping på em.


Flickorna snackar , läser och tittar på Tv och fixar med mat och kaffe. En hel skön dag att vila och hämta krafter. Det dom värda, det sliter mycket att tänka vad som skall göras vi är ju ovana vid sånt här alla tre och tur är väl det.

Av valter raaske - 10 februari 2011 20:57

Tisdagen den 1 feb


Alf jobbar vidare på att gå igenom papper som berör företaget.


Det blev också ett litet motionspass.


Därefter blir det genomgång av vilka psalmer och musik och sång som skall vara på begravningen. Det finns mycket vackert och passande att välja på. Vi jobbar med det hela em. eller rättare sagt Sambon och Veronica , Alf var sekreterare. Vi hade god vägledning av en folder som vi fick på begravningsbyrån.


 Allt nog vi blir klara med ett utkast som vi var nöjda med. Sen skall mina bröder och prästen fila på det. Det var ingen lätt match men vi blev nöjda .


Alf ringer till revisorn och kommer överens med henne om att allt material som behövs för bokslutet skulle  köras  till henne.


Resten av dagen och  en bit in på kvällen gick åt att samla materialet.


Sen rundas kvällen av med lite Tv tittande.

Presentation

Fråga mig

44 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill Ni ha på Bloggen?
 Mer text
 Mer bilder
 mer detaljer
 mindre detaljer
 fler länkar
 mindre länkar
 inlägg varje dag
 inlägg varje vecka
 inlägg varje månad
 mindre bilder
 mindre text

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards