Alla inlägg under december 2010

Av valter raaske - 12 december 2010 13:01

Fredag 10 dec På morgonen är gårdagen och nattens orkan helt borta , det är vindstilla och klar himmel med sol och 8 grader.


Vi tar en promenad och handlar lite. Sen tvättar vi bilen och vagnen som är helt nedkletad med salt från allt havsvatten som skjölt över dem.


Det knackar på dörren det är svensken som kommer på besök, han ville kolla om vi klarat orkanen, han säger att så dåligt väder med regn och blåst som det varit sista tiden kan man i byn inte komma ihåg att det varit förut, han berättar också att Frankfurts flygplats har över 300 flyg ställts in, så det är inte bara vi som drabbats. Han stannar en timme vi pratar om att göra en utflykt tillsammans i nästa vecka. Vi kommer överens om att passa in en dag med bra väder.


Vi tittar på TV här har dom ett program som heter SUPER TALENT det är samma upplägg som vårt TALANG med bl.a Bert Karlsson som en jury medlem. Här har några duktiga ungdomar gått till final. Det är en fenomenal dragspelare 3 olika flickor som sjunger och två dansgrupper varav en är Street dansare.


Frågetävling:

 En dag kom en filosof till campingplatsen han frågade om du får ett öga till var skulle du placera det. En sa i nacken så kan jag se allt bakom mig, en sa på huvudet så kan jag se allt ovanför mig en sa inne magen så jag kan se all god mat jag äter, ett barn sa jag vill ha ett öga……. Ja vad ville barnet ha sitt öga. Gissa, skriv till oss, fint pris väntar rätt svar. Svaret kommer om en vecka.

Av valter raaske - 11 december 2010 12:27

Torsdag den 9 dec

Åker med bilen till Split och kollar runt.

Split är lika stort som Malmö så vi har inte lärt oss att hitta än. Vi har koll på  gamla stan i Split och grönsaksmarknaden och i nästa vecka skall vi leta på fiskmarknaden. Något egentligt center med affärer finns inte utan det ligger utspritt.


Vädret är lugnt, sol och 18 grader.

Väl hemma lite fix.

Som en blixt från klar himmel börjar det blåsa efter 15 min är det inte full storm utan orkan. Det är BURAN vind från norr.


På en halv timme sjönk temperaturen från 18  till 8 grader. Vagnen ruskar och hoppar så en gång hoppar den av uppallningen, det är riktigt otäckt, vagnen ruskar hela tiden, det blåser jättemycket och trots det kommer ytterligare en vindil.


Efter 3 timmar lugnar det sig lite men det blåser fortfarande orkan. Framåt natten lugnar det sig ytterligare nu är det storm. Det var det värsta väder vi varit med om, men konstigt nog regnade det inte kom lite hagel under 10 min det var allt.


 Efter 1, 5 timme kom vi på att vi kunde flytta bilen och ställa den som vidskydd för vagnen. Det hjälpte lite grann men det kändes fortfarande otäckt. Vattnet fån havet blåser upp i vinden och sköljer över bil och vagn trots att vi står 15 meter från stranden .


På morgonsidan bedarrar vinden och på morgonen är det helt lugnt klar himmel och sol, som om det inte varit dåligt väder. En märklig upplevelse .

Av valter raaske - 10 december 2010 11:51

Onsdag 8 dec

Blåser storm Scirocco, varma vindar från Afrika, Sahara + 15 grader på natten och full storm hela dagen.


 Vi kan inte gå ut. Tyvärr väntar Bura, nordlig vind med kyla från bl.a Sverige kommer över bergen ner till kusten burr..Den väntar nästa vecka och då sjunker tempen till 6-7 grader.


Det blev lite Internet, spel och film. Filmen heter Smokey and the bandit, med Sally Field, Jerry Reed och Jackis Gleasson med Burt Reynolds i huvudrollen som bandit. Igenkännandet var stor Alf hade sett filmen för 30 år sedan  när han och Fredrik och Robin skulle gå på barnförbjuden film trots att dom inte var 15 år. Alf var målsman , men de nekades inträde till deras stora förtvivlan.


 Det blev en annan barntillåten film , det var denna. Grabbarna var helnöjda och tyckte filmen var toppen. Mest biljakt hela tiden mellan polisen och banditerna. Då tyckte även jag att den var häftig, men den hade bleknat lite eller så har jag blivit äldre?

Den får trots allt **** / man är ju inte helt gubbe , lite grabb finns kvar./


En man kom och knackade på dörren med en gåva från campingen. Vi frågade varför , han svarade  att det är för det fina vädret / det blåser fullstorm/ sen sa han  Molin, vilket betyder varsågod. Han tog sin hund och gick. Det var en flaska Olivolja, två burkar honung. Så kan det bli trots storm.

I turneringen står det 16 -12 till Alf


En flicka gick till prästen för att bikta sig ,hon hade syndat. Prästen frågade var synden bestod av, då sa flickan att min pojkvän kom hem till mig i går. Vi satt på sängen och han tog mig på knäet, var det synd pastorn sa fickan, nej svarade pastorn. Sen tog han mig på låret var det synd, nej sen tog han av mig kläderna var det synd, nej sen lade vi oss på sängen då kom mamma in, det var synd sa pastorn. Så har man inte syndat värre så behöver man ingen bikt.

Av valter raaske - 9 december 2010 17:08

Tisdag 7 dec

Varmt och molnigt.

Vi åker till det stora köpcentret.


Veronica inventerar alla klädaffärer och sminkbutiken en gång till, Alf blir svett och trött. Min kära fru luktar gott , jättegott som en vandrande reklamfirma för parfymbutiken. Sen blev det lite köp av hårgrejer och  en spegel som förstorar. Är det istället för att förstora med silikon?


Vi äter lunch på en plockbar som dom har på köpcentret, man tar vad man vill sen väger dom maten och man betalar efter vikt. Vi har varit på en sån bar tidigare när vi var med kortgänget i Lübeck .


 Sen blev det lite ekonomi  och adm. Det är moms och räkningar att betala.

Ställningen i kortspelet är nu 15-10 till Alf, nu måste Ni heja på Veronica , var är supporterklubben?


Film time , Casino med Robert Di Nivo. Rörig, rörig ospännande, Veronica såg hela filmen Alf bara halva. Betyg *


Av valter raaske - 8 december 2010 19:25

      

Av valter raaske - 8 december 2010 19:08

Måndag 6 dec

Sol och mulet och på em. duggregn                                          
                                                  
  


Vi tar en utflykt till Omis byn som vi såg från bergsutflykten. Tyvärr har den inte någon stor mysfaktor trots sitt fina läge.


 Vi fortsätter till Makarskar vår stad, där vi var 2006. Där är mysfaktorn mycket större och vi ler igenkännande. Men tyvärr har dom infört P avgift i hela staden, när vi var där var det bara efter stranden, nu kan man inte stå någon stans utan p avgift , det blir minus.


Ett minus till får strand serveringarna, vårt stamställe där vi kunde fika och äta lätt, serverar bara dryck. Vi letar efter stranden finns ett 20 tal ställen men ingen har mat, det har flyttat upp till en parallellgata. Där hittar vi ett ställe ,tar en lättlunch.


 Flickan som serverar säger varsågod när vi säger "vhala" vhala betyder tack på Kroatiska. Det visar sig att hon varit en sommar i Mariannelund och hade flera vänner i Uppsala och Stockholm. När vi skall pröva några Kroatiska ord kontrar hon med bl.a " svartskalle"  "jävla blatte" det var ord hon lärt  vid Sverigebesöket.


Vi åker sen till Drevnic vår gamla camping, den är öppen och vi träffar ägarens fru, som vi känner lite . Hon ringer upp sin make och Veronica pratar med honom, han känner igen oss och vi kommer överens om att vi kommer om 14 dagar.


Sen bjuder ägarinnan på fika och vi får en trevlig pratstund. Hon berättar vad hennes barn gör nu. Äldsta flickan är nu 22 år och jobbar på bank, pojken är 17 år och går i skolan men ägnar sin tid åt fiske och trimma bilar. Lillflickan är 16 år och går i skolan.


Med några mandariner, citroner och kiwi  i färdkost , från hennes egen trädgård. Sedan åker vi de 8 milen till Split. Det är redan mörk kl. är 17 och det är en fantastisk upplevelse att åka när det är mörk med alla byar på  fastlandet och öarna som lyser och alla kyrkor som är belysta.


Alf har köpt CD filmer från andra världskriget, det blev en sån och sen kom tröttheten  och tog överhand . Ute har det börjat storma men det är 17 grader varmt , det blåser in mer värme från Afrika.

Av valter raaske - 8 december 2010 11:58

Söndag 5 dec

En ny slappardag med sol och finväder.


 Massor med barnfamiljer söker sig till stranden och använder campingplatsen som sin oas. På småbarn ser man hur livet leker  och det är fler a barnfamiljer som kommer tillsammans så barnen har många att leka med. En pappa kommer ensam med sin 3-4 åriga grabb. Dom har en radiostyrd båt som barnet skall leka med. Men det är mest pappan som leker med båten , pojken tycker det är roligare att kasta sten.


 Två små barn hamnar mitt i en flock med måsar, vilket dom med förtjusning tycker är kul. Orsaken till att en flock samlas är att en farbror matar dom. Annars är det 1000 tals fåglar i viken på andra sidan.


Alf tar en promenad till andra sidan viken och kollar på bygget av marinan. Han får se det hela i närbild även den stora grävmaskinen. Han kommer hem och är glad som pojkarna var på stranden.


Ställningen i kortturneringen är 12-9 till Alf.


Av valter raaske - 7 december 2010 17:34

          

Presentation

Fråga mig

44 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill Ni ha på Bloggen?
 Mer text
 Mer bilder
 mer detaljer
 mindre detaljer
 fler länkar
 mindre länkar
 inlägg varje dag
 inlägg varje vecka
 inlägg varje månad
 mindre bilder
 mindre text

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards