Direktlänk till inlägg 30 december 2010

55 dagen tisdag den 28 dec

Av valter raaske - 30 december 2010 17:32

Tisdag 28 dec

Vi är fortfarande kvar på campingen i Stobrec och blir kvar här ett par dagar in på nyår, sen far vi till Camp Ciste söder om Makarska .


Efter frukost knackade det på dörren det var flickorna i receptionen som kom och önskade oss Gott Nytt År och vi fick en fin presentpåse med olivolja och en burk honung.


Vi pratade en stund och berättade att vi blir kvar över nyår. Efter att vi varit i Makarska kommer vi tillbaka hit i feb. Vi var välkomna. Efter att vi kramats gick dom.


 Der blir mindre kramar nu då ryktet går i Split att svininfluensan år på gång. Folk blir försiktiga att ta på varandra och den allmänna försiktigheten kommer ja en del i Split går t.o.m med munskydd.


Sen kommer Svenskarna och berättar att dom tänkt bjuda med oss på en bergstur men så kom det en begravning i stället som tar dagen i anspråk.


Seden här i Stobrec är att alla känner alla så när någon dör beklagar men sorgen och hedrar personen med att deltaga på begravningen. I detta fall är det en mycket känd person en man 71 år gammal som bl.a ägde en restaurang så alla kände honom.


Vi promenera längs stranden och möter flera hundra personer som är svartklädda på väg från kyrkogården till en restaurang där alla samlas efter begravningen. Vi talar med en Kroatisk man/ som talar tyska, det gör många här/ han berättar lite om mannen som dött.


 Vi går flera varv längs stranden och strandpromenaden, jätteskönt väder.

 Vi solar vid stranden och Veronica tvättar, hon har längtat efter torkväder, så i dag är det toppen för att torka tvätt. 


På em. fikar vi med Tyskarna på vårt fik här  på Campingen. Det ligger fint på en udde och vi kan se solnedgången över byn, helt romantiskt och en fantastisk syn. Tysken fotar solnedgången han är proffs på foto, vi tar också foto men det är det vanliga amatörstuket på det fotot.


 Tysken har en liten kamera men med en massa finesser så hans foto blir av högsta klass..


Svenskarna Ante och Ilda kommer till fiket för att berätta att begravningen tog dagen och undrar om vi vill komma med i morgon kväll på en liten konsert med lokala förmågor , vi tackar ja.


Dom berättar att det är en ny begravning i morgon som tar dagen så det blir ingen bergstur men vi skall ses för att besöka konserten på kvällen.


 Kvällen är ung när vi skils från Tyskarna men vi bestämmer att på Nyårsafton skall vi tillsammans åka till Split.


Ställningen i kortspelet är 12-12


Vi tar en kvällsmacka med en under bart god medvurst som vi köpte i en bergsby. Toppengod.

Lite prisinfo

Medvursten kostade         69 kn        89kr

Om man vill köpa sprit så blir man inte rånad här några ex

Vodka 70cl                       39kn           53kr

konjak  70cl                      39kn           53kr

Whisky 70l                       69kn           89kr



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av valter raaske - 28 mars 2017 21:26

I dag är det Fredag vi åker till Porec  och glider runt  härligt Bettan njuter av att känna sig i bra form. När man varit hängig som Bettan varit så uppskattar man att vara frisk, tyvärr är det en känsla som går över, men man skall tänka på att njuta...

Av valter raaske - 28 mars 2017 21:20

Äntligen Bettan är i farten igen. Vi njut av det fina vädret. Det som skiljer sig mot det vanliga vädret är att det varit mindre regn och mindre blåst och storm. Baksidan är att det är kallare än normalt.. Men som jag säger det är pensionärsväder  , ...

Av valter raaske - 28 mars 2017 21:14

Bettan hängig fortfarande , men det börjar bli bättre. Så man kan se ljuset i tunneln. höjspunkten är på kvällen Homland, kan verkligen rekommendera  den. här en länk till den http://www.svt.se/homeland/ ...

Av valter raaske - 28 mars 2017 21:09

   Bettan hängig fortfarande , men vädret hjälpe till att hålla ut, det är varmt och solsken. Fortfarande massor av folk på Champingen , så det är full fart här. Tycker synd om Bettan som inte är i form... Men hon är duktig och gillar läget. ...

Av valter raaske - 28 mars 2017 20:57

            Bettan hängig I dag också men vi åker ändå till till Porec och shoppar samt åt en pizza, trevligt men jobbigt för Bettan. i går började vi titta påHomeland 3. Ruskigt spännande.  Jag har fått frågan om mer julbilder , skall fixa d...

Presentation

Fråga mig

44 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill Ni ha på Bloggen?
 Mer text
 Mer bilder
 mer detaljer
 mindre detaljer
 fler länkar
 mindre länkar
 inlägg varje dag
 inlägg varje vecka
 inlägg varje månad
 mindre bilder
 mindre text

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards